A múlt héten látott napvilágot a hír, miszerint hazánk tavaly befogadott 1300 bevándorlót, csak ezt az Orbán-kormány megpróbálta eltitkolni a magyar lakosság elől. Az üggyel kapcsolatban a Jobbik debreceni képviselői sajtótájékoztató keretében intéztek kérdést Kósa Lajos és Pósán László országgyűlési képviselőkhöz, illetve a cívisváros polgármesteréhez.

Kőszeghy Ábel és Herpergel Róbert

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője szerint immár a napnál is világosabb, hogy a kormány össze-vissza hazudozik az embereknek a bevándorlás elleni harcról. Az 1300 “rejtett migránson” túl, a kötvénybiznisznek köszönhetően a Fidesz 20 000 fizetett bevándorlót is a magyar emberek nyakára ültetett. Ez utóbbi ügyletek miatt Magyarországot 13 ezer millió forintos veszteség érte – jelentette ki a képviselő.

Herpergel Róbert felhívta a figyelmet, hogy szintén bevándorláspárti kezdeményezés a kormány részéről az ukrán munkaerő behozatala. “Ukrán munkaerő, magyar érték” címmel 2017. május 9-én Debrecenben is népszerűsítették a programot, de arról nincs konferencia, hogy az 1 millió kivándorlónkat hogyan hozzák haza. A Jobbik béruniós kezdeményezése ebben a témában nemzeti minimum kellene legyen – vélekedett a debreceni politikus.

Herpergel emlékeztetett: Papp László, Debrecen polgármestere az elmúlt napokban részt vett egy magyarországi polgármestereket tömörítő konferencián, ahol a bevándorlás és Soros ellen szólalt fel. “A fentiek ismeretében az egész polgármesteri találkozó nem volt más, mint hazugság és szemfényvesztés, a magyar emberek átverése” – fogalmazott a Jobbik képviselője, majd így zárta mondandóját: “Kérdéssel fordulok Papp Lászlóhoz, miszerint hajlandó-e a leghatározottabban kiállni a letelepedési kötvénybiznisz és a migránsok rejtett behozatala ellen?”

Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője kijelentette, a debrecenieket különösen érzékenyen érinti a migránsok ügye, ezért választ várnak a város országgyűlési képviselőitől, Kósa Lajostól és Pósán Lászlótól a következő kérdésekre:

– Hogyan lehetséges, hogy 1300 migránst fogadott be az ország, miközben – a Fidesz szerint is – aki elérte Magyarországot, az eleve nem lehet menekült, hiszen áthaladt megannyi biztonságos országon?

– Hogy lehet, hogy a 2015-ben, a legnagyobb menekültáradat idején csak 508 migránst fogadott be az ország, 2017-ben pedig már 1300-at?

– A tavaly befogadott 1300 migránsról mit tudhatunk? Kik ők? Honnan jöttek? Hol tartózkodnak jelenleg?

A Jobbik frakcióvezetője végül Pósán Lászlótól idézett, aki 2016-ban ezt kérdezte a baloldali pártoktól: „Mondják meg világosan, hány ezer embert helyeznének el és hogy hol! Miből finanszíroznák? Honnan vennék el ezt a pénzt? A családtámogatásból, az egészségügyi dolgozók béremeléséből, a pedagógusok béremeléséből, vagy a szociális ágazatban, rendőrségnél dolgozók béremeléséből?”

– Mi most ugyanerre várunk választ Pósán képviselő úrtól! – zárta a sajtótájékoztatót Kőszeghy Ábel.

szebbjovo.hu