Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitányt gyanúsítottként hallgatták ki a Debreceni Katonai Ügyészségen, a 2006-os tüntetések alatt elkövetett hatósági jogsértéseket vizsgáló nyomozásban – írja a Magyar Hírlap. A rendőr tábornok ügyvédje, Gulyás Gábor megerősítette a lap információit, és elmondta, hogy ügyfele a gyanúsítással szemben panasszal élt, mert az szerinte megalapozatlan és törvénysértő. A védő hozzátette, hogy panaszukat majd a katonai főügyészség bírálja el. Többet az ügyről azonban nem kívánt nyilatkozni – írja a hvg.hu.

A Debreceni Katonai Ügyészség helyettes vezetője, Kiss Attila alezredes az információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A nyomozás érdekeire hivatkozva hárította el a kérdéseket, ezért azt pontosan nem lehet tudni, milyen bűncselekménnyel gyanúsítják a volt főrendőrt.

A Magyar Hírlap információi szerint ugyanakkor Gergényinek azért kell felelnie, mert a 2006-os tüntetések alatt több rohamosztagos rendőrön nem volt szolgálati azonosító szám, amelyet parancsnoki utasításra vettek le magukról. Ez egy 2005-ös rendelkezés szerint törvénysértő.

HVG – Magyar Hírlap – Hajdupress.hu – szebbjovo.hu