Az októberi közgyűlés napirendjeinek tárgyalása kapcsán többször is felvetődött a bölcsődei helyek iránti fokozott igény. A munkába visszaállni szándékozó kisgyermekes családok irányába nehezen kommunikálható, illetve nehezen védhető az a városvezetői szemlélet, melynek keretében a szeptemberi és októberi közgyűlések alkalmával bölcsődei ingatlanokat értékesített, illetve kíván értékesíteni a város.

Mint az a város honlapjára a napokban felkerült közgyűlési jegyzőkönyvből is látszik, kérdéseimre Dr. Marosi-Rácz Julianna osztályvezető adott választ, melyből megtudhatjuk, hogy a Barna utcai épület 72 férőhelyes lett volna, míg az Erzsébet utcai épület 35 férőhelyet biztosított volna. Az is látható, hogy a Postakert utcai felújítás és bővítés kapcsán 44 férőhelyről 96 férőhelyre fog bővülni a kapacitás. A bölcsődei férőhelyek iránti fokozott igény tudatosulása úgy látszik nem történt meg, csak így fordulhat az elő, hogy 107 férőhely kapacitás értékesítése mellett csak 52 új hellyel bővítik az elhelyezési lehetőségeket.

A Barna utcai ingatlan értékesítése kapcsán polgármester úr kifejtette, hogy a nagy forgalom miatt nem szívesen fejlesztene bölcsődét. Nagyon érdekesnek mondható, hogy egy értékesítési folyamat elején – a város saját vagyontárgyát degradálva – értékcsökkentő tényezőként polgármester úr észrevette a nagy forgalmat, de amikor a város lakói felől érkeznek az elviselhetetlen forgalom miatti segélykérések egyénileg vagy szervezetten, illetőleg a Jobbik frakció tagjai hívják fel erre a figyelmet sajtótájékoztató formájában, akkor csak olyan súlytalan válaszokat kapnak ill. kapunk, hogy “a Magyar Közút szakemberei figyelemmel kísérik a forgalom alakulását és amennyiben szükséges, úgy megteszik a megfelelő lépéseket.”

Bizonyára mindannyian emlékszünk a közelmúlt egyik nagy mutyijának, a dohányárusító trafikok lenyúlásának és haveri körben való újraosztásának hirdetőtáblájára, miszerint “Itt hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik!”

Tisztelt Városvezetés! Véleményem szerint itt hamarosan nemzeti bicska nyílik!

Csikai József
a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője

szebbjovo.hu