Napjainkra sajnálatos módon közhellyé vált az a megállapítás, hogy a modern nyugati társadalmakban egyre inkább kiveszni látszik az ünnepek igazi jelentősége, azok lelki-szellemi tartalmát fokozatosan felváltja a rideg fogyasztói magatartás. Embertársaink milliói áldoznak ilyenkor a pénz és az önzés oltárán, miközben egymásról tudomást sem véve megrohamozzák a bevásárlóközpontokat, pedig a legtöbbjükben még mindig ott lapul a felismerés (csak sajnos mélyen eltemetve), hogy a szeretet, a gondoskodás nem az anyagi ráfordítás mértékében fejezhető ki.

Ezt a gondolatot ragadta meg a Jobbik Debreceni Ifjúsági Tagozata, amikor novemberben nagyszabású jótékonysági gyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy legfontosabb keresztény ünnepünk igazi üzenetét megoszthassuk azokkal, akik a leginkább kárvallottjai ennek a lelketlen, pénzközpontú világképnek. Az akcióhoz csatlakozott a Jobbik Debreceni Alapszervezete is és az Új Magyar Gárda Mozgalom is, a felajánlások pedig szépen gyűltek. Felemelő volt látni a napról napra növekvő adományhegyet, hiszen annak minden tétele azt bizonyította, a fent vázolt paradigma nem megdönthetetlen és távolról sem általános.

Karácsony előtt néhány nappal sikerült a beérkezett adományokat szétosztanunk, büszkén számolhatunk be róla, jótékonysági akciónk sikerrel zárult, és mi is számos élménnyel gazdagodhattunk.

Az egyik legnagyobb debreceni gyermekotthon kis bentlakói számára már az is óriási ajándék, ha az ünnepekre hazautazhatnak családjukhoz, idén az adományozásnak hála ezt sokan megtehették, ráadásul új játékokkal, ruhákkal, könyvekkel felszerelkezve. Sikerült eljutnunk olyan családokhoz is, ahol az ünnepet beárnyékolta a súlyos betegség vagy a bankok gátlástalanságának következménye, a kilakoltatástól való félelem és bizonytalanság. Megrázó volt ilyen emberi sorsokkal testközelből megismerkedni, ám egyszersmind felemelő is, hogy egy apró gesztus mennyit is jelenthet nehéz sorsú honfitársainknak.

Ajándékok...

Ajándékok…

...és ajándékozók a gyermekotthonban

…és ajándékozók a gyermekotthonban

Bízunk benne, hogy az általunk meglátogatott intézmények és családok számára szebbé tehettük a karácsonyt, és hogy érezték, nincsenek egyedül, legyenek akármilyen nehéz helyzetben is. Mi legalábbis ezt üzenjünk, és megígérjük, jövőre is megrendezzük ezt a jótékonysági akciót.

Sikerekben gazdag új évet kíván mindenkinek a Jobbik Debreceni Ifjúsági Tagozata!

A gyűjtéshez hozzájárult a Bruno’s Market is. Köszönjük szépen!

(Fotó: Kovács Loránd)