Kettős beszéd jellemzi a kereskedelmi ágazatot, a kormány kommunikációja ugyanis sokszor eltér a tényektől – mondta Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tegnap, az ötödik alkalommal megrendezett Európai Kereskedelem Napján.

Parragh szerint ennek tipikus iskolapéldája, hogy a Széchenyi-kártya programot a kormány szerint változatlan formában tartják fent, holott a valóságban a kamattámogatás mértéke az eddigi kettőről egy százalékra csökken. A kamaraelnök a kormány munkásságát értékelve úgy véli, jogos igénye a szakmának, hogy ne csak fiskális, hanem gazdaságpolitikája is legyen.

Ennél élesebb vélemények is elhangzottak a tegnapi rendezvényen, például Demján Sándor szájából, aki szerint maga a válság mentette meg Magyarországot a teljes összeomlástól, mivel a zűrzavar nyitotta fel a döntéshozók szemét, hogy végre cselekedni kell. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke úgy látja, hogy a magyar társadalom foglalkoztatási szerkezete eltorzult, Magyarországon a termelés összezsugorodott, és nincs 500 ezer ember, aki ténylegesen részt vesz a fizikai termelésben, emiatt pedig a szolgáltató szektor működési területe is leszűkült.

A VOSZ vezetője szerint éppen ezért fontos, hogy a magyar kereskedelem működőképes legyen, mivel ez az egyik legnagyobb foglalkoztató ágazat, és egyben az egyik legnagyobb áfabefizető is.

Forrás: VG.hu