Hát ezt is megértük: pénteki sajtótájékoztatóján a fideszes Deutsch Tamás kiállt Morvai Krisztina mellett. A sajtótájékoztatóról szóló tudósításokból ez a meglepő apróság kimaradt, pedig az elmúlt napok történéseinek tükrében nem véletlen Deutsch gesztusa.

Mint arról a HunHír.info is beszámolt, a fideszes politikus pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: csatlakozik a Facebook „Elég a hazugságokból” oldalán közölt felhíváshoz, s csatlakozásra kér minden magyar demokratát.

Deutsch Tamást soha nem kedveltem. Mindig ellenszenves volt számomra öncélú bőbeszédűsége, taszító kivagyisága. A Fidesz politikusai közül talán csak Rogán Antalt rühelltem és rühellem jobban…

Pénteki sajtótájékoztatóján megint sok badarságot hordott össze Deutsch, de néhány mondatán kellemesen meglepődtem. A fideszes politikus a 2006-os eseményekre visszautalva azt mondta: bár Morvai Krisztinából hülyét csinálhatnak az újságírók – amit ő tisztességtelen dolognak tart –, de nem ártana, ha ezek a tollforgatók az áldozatok némelyikével is beszélnének.

Köztudott, hogy a 2006. október 23-án történt brutális rendőri akcióra – és a ballib kormányzás egyéb bűneire – Morvai Krisztina ma is rendszeresen hivatkozik az Európai Parlamentben. Ezt tette most csütörtökön is, amikor a méltatlan és alpári támadásokkal szemben védelmébe vette a jelenlegi magyar kormányt. Nem tartom tehát véletlennek, hogy egy nappal később Deutsch Tamás sajtótájékoztatóján elhangzott Morvai Krisztina neve. Idézem a fideszes politikus szavait:

„Lehet nap nap után – tisztességtelen dolog, de elfogadom, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába beletartozik -, lehet nap nap után hülyét csinálni Morvai Krisztinából, hogy ő az emberek kilőtt szeméről értekezik az Európai Parlamentben. De az ég szerelmére: azok az újságírók, a nyilvánosság előtt megszólalók, akik ezen köszörülik a nyelvüket, az ég szerelmére, egyszer találkozzanak már egy olyan, húszas-harmincas éveiben járó emberrel, aki csak éppen hazafelé sétált s utána – nyolc-tíz méterről leadott gumilövedéknek köszönhetően – elvesztette a szeme világát. Az ég szerelmére, beszéljenek már egy ilyen emberrel, s azután poénkodjanak azon, hogy idejétmúlt-e már az emberek szabadságjogáért, például a szabad gyülekezés jogáért kiállni Magyarországon.”

Ismétlem: Deutsch Tamást soha nem kedveltem, ma sem kedvelem. Idézett szavait sem akarom túlértékelni. De sajtótájékoztatójának ez a részlete a hírekben valahogy elsikkadt. Pedig érdemes ezekre a szavakra odafigyelni: Deutsch a nemtelen támadásokkal szemben megvédte a jogvédő Morvai Krisztinát. Apró, de szép gesztus volt.

Falusy Márton – hunhir.info