Nedeczky Sándor konzul pénteken délelőtt az MTI-nek elmondta: eddig semmi rendkívüli esemény nem történt a hoki vb-re érkező magyarokkal a múlt vasárnapi kezdés óta, egy esetben egy személyi igazolványt kellett átvenniük, de a tulajdonosa hamar jelentkezett érte.
Hozzátette: ő maga már kinn volt a japánok és az olaszok elleni mérkőzésen, és ott lesz a krakkói arénában a szombaton 20 órakor kezdődő összecsapáson is.
“A szervezők és mi magunk is szeretettel várjuk a magyar szurkolókat. A jó hangulat garantált” – tette hozzá Nedeczky Sándor.
A Lengyel Jégkorong Szövetség már csütörtök este bejelentette, hogy mind a 15 328 jegy elfogyott a magyar-lengyel összecsapásra. A divízió I-es vb-k történetében ez nézőrekordot jelent.
A magyar szurkolók eddig is szép számban, 2-3000-en látogattak ki a helyszínre, szombaton várhatóan ennél is többen lesznek. Az általuk teremtett remek légkörről a nemzetközi szövetség (IIHF) honlapja külön is említést tett. Krakkóban eddig semmiféle rendbontás vagy összetűzés nem történt, mindenki békésen szurkol benn a csarnokban vagy az aréna előtti hatalmas téren. A városban is nyugodt a hangulat, s lépten nyomon magyar mezbe öltözött szimpatizánsokat látni.
A magyar válogatott akkor jut fel a 16-os világelitbe, amennyiben nem kap ki alapjátékidőben a lengyelektől.
(MTI)