Mint ismert, Dobrossy István debreceni ügyvédet kérte fel jogi képviseletre a karcagi Fideszes polgármester, vagy valaki, valakik a városvezetésből. Bár pontosan nem lehet tudni, milyen formában bízták meg, vagy milyen megbízás alapján hívta Karcagra az ügyvédet, de az biztos, hogy egyöntetűen mind Dobos László Fideszes polgármester, mind Fazekas Sándor Fideszes miniszter is erről nyilatkozott. (Utóbbi itt: https://youtu.be/X3nKvR8hmFc)

Az ügyvéd közel 200 károsult előtt tartott tájékoztató az ügyben és azóta is károsultak képviseletében nyilatkozik.

Dobrossy a civil debreceni képviselő, DK-s képviselőtárssal. Közben Gyurcsány is Karcagra tart!

Dobrossy István az elmúlt ciklusban (2010-2014) önkormányzati képviselő volt Debrecenben, az egyik jelenlegi DK-s, régebben MSZP-s képviselővel együtt kerültek be egy “civil” szervezet színeiben a közgyűlésbe 2010-ben. Azóta képviselőtársa már DK-s ként tovább folytatja szereplését, Dobrossy viszont nem jutott be a debreceni közgyűlésbe. Dobrossy a Fidesz ellenében volt egyébként polgármesterjelölt is.

Érdekes továbbá, hogy Dobrossy feltűnését követően egy nappal „rárepült” a bróker Marcsis témára a Karcagon már rég nem látott Vadai Ágnes, DK-s országgyűlési képviselő, és már be is jelentették az MTI-nek, hogy Kedden magával Gyurcsány Ferenccel fognak utcafórumot tartani Karcagon.  ( Bővebben: http://www.origo.hu/itthon/20150417-gyurcsany-ferenc-karcagi-karosultakkal-kampanyol-kedden.html )

Varga a Dk képviselője és Dobrossy István a debreceni Közgyűlésben (fotó: Dehir)

Varga, a Dk képviselője és Dobrossy István a debreceni Közgyűlésben (fotó: Dehir)

Dobrossy volt a bedőlt Cívis Credit Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

Dobrossy István egy bedőlt debreceni, pénzügyi tevékenységet folytató cégnél is feltűnt már korábban – mondta Dr. Lukács László György Jobbikos országgyűlési képviselő.

A képviselő levelében hívta fel figyelmünket arra a debreceni hírre, amelyet kérésünkre röviden össze is foglalt:

A Cívis Credit Zrt irodája (Fotó: Dehir)

A Cívis Credit Zrt irodája (Fotó: Dehir)

A jobbikos képviselő elmondta: „meglepődtem, amikor az ügyvéd kolléga felől érdeklődtem, mert ahogyan a Dehir cikkében olvastam („Lehúzza a rolót egy debreceni pénzügyi cég, visszavonták az engedélyüket is” ) a Fideszes városvezetés által a segítségre hívott ügyvéd, akkor még mint politikus is, felügyelőbizottsági tag volt abban a Cívis Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. gazdasági társaságban, amely fizetésképtelenség miatt dőlt be.

Ez  a felügyelő bizottság és tagjainak feladata:

Ptk. 3:120. § [A felügyelőbizottság jogköre]

(1) Ha a felügyelőbizottság ellenőrző tevékenységéhez szakértőket kíván igénybe venni, a felügyelőbizottság erre irányuló kérelmét az ügyvezetés köteles teljesíteni.

(2) Ha a társaságnál felügyelőbizottság működik, a beszámolóról a társaság legfőbb szerve a felügyelőbizottság írásbeli jelentésének birtokában dönthet.

(3) Ha a felügyelőbizottság szerint az ügyvezetés tevékenysége jogszabályba vagy a létesítő okiratba ütközik, ellentétes a társaság legfőbb szerve határozataival vagy egyébként sérti a gazdasági társaság érdekeit, a felügyelőbizottság jogosult összehívni a társaság legfőbb szervének ülését e kérdés megtárgyalása és a szükséges határozatok meghozatala érdekében.”

A pénzkölcsön nyújtással, faktoring tevékenységgel és pénzügyi közvetítő tevékenységgel foglalkozó cég felszámolását a Magyar Nemzeti Bank részben azért kezdeményezték, mert az előzetesen engedélyezett igazgatóság és felügyelőbizottság hiányában a személyi feltételek tekintetében sem elégítette ki a jogszabályi előírásokat. Pontosabban:  a társaság nem tudta kiegyenlíteni a jogszabály által előírt határidőre nem vitatott tartozásait, és vagyona nem nyújt fedezetet az ismert hitelezők követeléseinek fedezésére.”

Dr. Lukács hozzáfűzte: érdekessége az ügynek tehát, hogy egy ilyen gazdasági társaság felügyelő bizottsági tagja volt az erős baloldali kötődéssel rendelkező és Karcagra a Fidesz által ide hívott ügyvéd, akinek megjelenését követően már Gyurcsány Ferenc látogatására kell felkészülnie Karcag amúgy békeszerető lakosságának.

Dr. Lukács

Dr. Lukács

 

Mondta: Sajnos, kezd Karcag egy puskaporos hordóra hasonlítani most, amikor éppen a higgadt, nyugodt fejre lenne szükség. Hozzátette: Jól a fejére hozták a karcagiaknak a gyurcsányista DK-t, ami úgy tűnik a város vezetésének asszisztálása mellett zajlott. (Információink szerint ugyanakkor a DK elnökének látogatása már hónapokkal korábban tervezett volt, az időpont mégis gondolatébresztő.)

Elmondta pártja igyekszik szakmai segítséget nyújtani és higgadtan megközelíteni a kérdést, ezért is nyújtott először segítséget jogi úton a Jobbik és ezért adott be mindenkit megelőzve törvényjavaslatot a helyzet megnyugtató lezárásra, amelyhez ezúton is várja a csatlakozó karcagi képviselőket.

videk.ma