Indul az RMDSZ elnöki tisztségéért Eckstein-Kovács Péter, a Szabadelvű Kör elnöke, a román államfő kisebbségi tanácsosa – ezt ő maga nyilatkozta ma a Paprika Rádió híradójának. Eckstein-Kovács elmondta, ahhoz, hogy valaki jelöltethesse magát, elsősorban rendelkeznie kell a helyi szervezet, adott esetben a Kolozs megyei szervezet támogatásával.

– Nyilván kulcsfontosságú a helyi szervezet támogatása, mert ha valaki otthon nem kap bizalmat, az nincs miért máshova menjen támogatásért és bizalomért. Nagyon régóta vagyok tagja ennek a Szövetségnek, és remélem, hogy kapok majd támogatást. Nem valaki ellen vagy valaki mellett akarok fellépni ebben a versenyben, van egy elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy hogy kell kinézzen az RMDSZ az elkövetkezendő időszakban és hogyan kell tevékenykedjen ennek vezetője. Úgy érzem, van annyi támogatottságom, hogy megpróbáljam ezt tényleges szerepre cserélni. Nem arról van szó, hogy az RMDSZ-szamárlétrán egyet előre akarnék lépni. Forradalmat nem akarok és nem fogok csinálni, ha megválasztanak. Számomra van egy érték, amely mindenek felett való, és ez az RMDSZ függetlensége – nyilatkozta Eckstein-Kovács Péter.

A politikus hozzátette, hogy céljai között szerepel egy partneri viszony kialakítása a magyar civil szervezetekkel, továbbá fontosnak tartja úgy a román, mint a magyar pártokkal való olajozottabb együttműködés megteremtését.

Forrás: Kitekintő.hu