Kovács László magyar adóügyi biztos munkáját nyom nélkülinek nevezte az Economist abban az összeállításban, amellyel az uniós biztosok munkáját értékelte. A mezőny elég erős volt – a többi tagország nem kádertemetőnek használja a Bizottságot.

A jelentős brit gazdasági-politikai hetilap, az Economist számba vette a távozó EU-biztosok munkáját. A lap három csoportra osztja a biztosokat, először a 10 legjobbat jellemzi, majd néhány szót ír a „nem olyan jó fiúkról”, végül a megosztó véleményeket kiváltó Neelie Kroest külön bekezdésben jellemzi.

A középső, kevésbé jól teljesítő blokkba került Kovács László adóügyi biztos, méghozzá említés szerint az utolsó helyre. Mindössze egyetlen félmondatot szán neki az Economist: ő volt az, aki semmiféle nyomot nem hagyott maga után.

A 10 legjobb biztos közé került az észt Siim Kallas, a máltai Joe Borg, a dán Mariann Fischer Boer, az ír Charlie McGraveey, a lett Andris Piebalgs, a bolgár Meglena Kuneva és a finn Olli Rehn. Két korai távozót, a brit Peter Mandelson és a litván Dalia Grybauskaite is „jó osztályzatot” kapott a neves hetilaptól.

Forrás: Gondola.hu