Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy értékelt a Csehország elleni 1-1-es találkozót követően, hogy a mérkőzés elérte célját, mivel fontos tapasztalatokkal gazdagodott a bukaresti meccs előtt. Egervári elismerte, voltak hibák, ugyanakkor pozitívumként a második félidei játékot és a csapat akarását említette, valamint külön kiemelte a számos nagy védést bemutató Bogdán Ádámot.

Egervári Sándor: – Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben bátortalanul és több hibával játszottunk, a másodikban a támadó és a védekező játékunk is feljavult. Adódtak hibák persze ekkor is, de egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe. A csapat töretlenül győzelemre játszott, ezért nem lehetünk elégedetlenek. Hiszem, hogy ha a tanulságokat – amiből volt bőven – levonjuk, akkor ez a meccs jó szolgálatot tehet arra, hogy az őszi négy meccsre jól ráhangoljuk magunkat. Védekezésben a középpályán, elsősorban a szűrésben voltak hiányosságaink, de ezt majd az öltözőben elemezzük ki bővebben. Több 100%-os ziccert alakított ki az ellenfél, ennek megúszáshoz kellett Bogdán nagyszerű teljesítménye, az ő bravúrjai szükségesek voltak ahhoz, hogy a csapat hite megmaradjon a második félidőre. Határozottan úgy gondolom, hogy a meccs elérte a célját, sok fontos tapasztalattal gazdagodtam a románok elleni meccset illetően. A második félidőben kifejezetten jól játszottunk, ahhoz is közel álltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de el kell ismerni, hogy az ellenfélnek is volt helyzete bőven. Voltak hibák is, amelyeket ki kell javítanunk, többször is mögénk kerültek, és nagy helyzeteket tudtak kialakítani. A csapata hozzáállása, akarata mindenképpen dicséretet érdemel, még akkor is, hogy ha hibáztunk néhányszor. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját, a játékunkba történő beilleszthetőségét illetően. Az a harcos hozzáállás, mit egy ilyen komoly csapat ellen a második félidőben felvállaltunk, hogy mentünk a győzelemért, olyan erény, amelyet Bukarestben is kamatoztathatunk.

Újságírói kérdésre, miszerint Kovács szerepeltetése jó döntés volt-e, és nem volt-e kockázatos, a kapitány így felelt:
– Nem volt ez kockázatos döntés, de ma ő picit bátortalanabb volt. Leszűkítette az ellenfél a területet, és ő így a fizikumával kevésbé érvényesült, nem volt igazán helye. Nem vagyunk elégedetlenek vele, szeretnénk neki minél több lehetőséget adni, nem várható, hogy a második meccse során ő befolyásolja döntően a csapat játékát. Jó formában van, a Videotonban jól teljesít, ezért volt indokolt a szerepeltetése

A sajtótájékoztatón felmerült, vajon a bukaresti meccsen előrevetítheti-e a két csatáros játékot a jó második félidő?
– Előrevetítheti – felelt röviden a kapitány.

A mérkőzést követően az Egervári Sándor által is kiemelt Bogdán Ádám elmondta, előzetesen nem terveztek olyan nyílt meccset, mint ami kerekedett a találkozóból. A mérkőzésen számos bravúrt bemutató kapus stabilabb védekezéshez szokott a magyar válogatottól. Juhász Roland is hasonló véleményen volt, a védő egyrészt örült, hogy hosszú idő után visszatért a nemzeti csapatba, másfelől a bukaresti találkozóra szervezettebb védekezésben bízik.

Számos nagy védést mutatott be Csehország ellen Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa a csakfoci.hu-nak elmondta, nem szokatlan számára az, hogy ennyi dolga van egy meccsen.

– Múlt hét szombaton is ennyi dolgom volt a Boltonban… Ami a válogatottat illeti, ott viszont nem emlékszem, mikor kellett ennyiszer közbeavatkoznom egy meccsen, általában stabilabbak szoktunk lenni. Nem lazíthattam a végén sem, az utolsó két védésem tűnt számomra a legnehezebbnek, szerencsére sikerült, mint ahogy jár a gratuláció a kollégámnak is, több nagy bravúrt bemutatott ő is.

Bogdán szavai szerint ismertük a cseh válogatott erényeit, de az első játékrészben nem sikerült hatástalanítani ellenfelünket.

– Amikor videón kielemeztük a cseh csapatot, már tudtuk róluk azt, hogy jól fognak kontrázni, ez az egyik erősségük, az viszont a mi kritikánk, hogy ezt nem mindig tudtuk megoldani, levédekezni, elég sok helyzetet alakítottak ki. A pozitívum, hogy a végén azért ki tudtuk egymást segíteni valahogy, csak megoldottuk, hogy valaki valahogy odaérjen, és menteni tudjon. Az viszont biztos, Bukarestben ennél zártabb védekezésre lesz majd szükségünk. A taktika most sem volt más, zártan szerettünk volna védekezni, és gyors támadásokkal érni el gólokat, és a győzelmet. Nem így alakult, mert sokkal nyíltabb lett a mérkőzés, voltak helyzetek jócskán mindkét oldalon. A közönség így talán jobban szórakozhatott, én viszont jobban örültem volna, ha kevesebb veszélyes szituáció van a kapum előtt.

A kapus a válogatott előtt álló hetekről is beszélt.

– Én mindig úgy vagyok vele, hogy a pozitívumokra lehet építeni, a hibákból pedig tanulni kell, nyilván ez lesz a célunk most is. A csehekre nem volt túl sok időnk felkészülni, most van néhány hetünk a románokra, akkor majd 4-5 napunk is lesz a találkozó előtt rájuk hangolódni.

csakfoci.hu – szebbjovo.hu

1376571000