Csaknem száz határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jászai Linda elmondta: vasárnap este a határrendészek egy gyanússá vált lengyel kamiont vizsgáltak át a röszkei határátkelőhely belépőoldalán. A jármű rakterében két afgán és négy pakisztáni férfit találtak. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, a két lengyel kamionsofőrt pedig embercsempészés gyanúja miatt hallgatták ki.

Hétfőre virradóra tizenöt csoportban összesen kilencven – a zöldhatáron keresztül magyar területre lépő – határsértőt, afgán, koszovói, pakisztáni, bangladesi és egyiptomi állampolgárokat fogtak el a rendőrök – tudatta a főhadnagy.

Tájékoztatása szerint Mórahalom külterületén a járőröknek egy, a szerb terület felé igyekvő férfi tűnt fel. Kiderült róla, hogy szerb állampolgár, de az ország területén való jogszerű tartózkodáshoz szükséges okmánnyal nem rendelkezett. Ruházatának átvizsgálása során ráadásul négy gramm marihuána is előkerült, így ellene kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult.

MTI – szebbjovo.hu

1367231160