Az Artisjus-díjas és a rangos európai EFFE minősítéssel kitüntetett debreceni Campus Fesztivál idén lesz tízéves. A kezdetek óta vállaltan zenei sokszínűséget képviselő fesztivál fontos védjegye, hogy nem csak koncertprogramokban bővelkedik.

Ez a 2017-es évre kifejezetten igaz, ugyanis minden napra sok kulturális és szórakoztató program jut majd. Ezek a programok öt helyszínen összpontosulnak július 19-23. között. Borfalu Színpad, KULter.hu – Dub Székház Összművészeti Pont, Víztoronykert, Csokonai Színház Pódium és Egyetem Tér.

Az Egyetem Tér a harmadik legnagyobb programhelyszínen várja a fesztiválozókat, jelentősége évről évre nagyobb, lévén a Debreceni Egyetem az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy – elsősorban – fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik.

A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén, egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. A szervezők a megnövekedett látogatói számmal arányosan folyamatosan fejlesztenek, a környezetkímélés érdekében a fesztiválhelyszínen ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között.

A jubileumi rendezvényen tizennyolc programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 220 zenei programmal, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben; jön számtalan világsláger megalkotója, a holland Bingo Players; Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One’s Head, az egyedi hangzást képviselő énekesnő; illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is.

A Campus Fesztiválon tavaly 98 ezren buliztak összesen, idén július 19-től 23-ig várja a látogatókat, immár tizedjére.

További információk: campusfesztival.hu