A megállapodást előzőleg december 2-án hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.
A dokumentum szerint a felek támogatják az együttműködést a városépítés és az építészet terén, valamint a szakértői eszmecserét a történelmi és kulturális műemlékek helyreállításának korszerű módszereiről.
Tapasztalat- és technológiacserét folytatnak a városgazdálkodás és a városrendezés, valamint a városi környezet minőségének javításának terén. Együttműködnek a környezetvédelem és természetgazdálkodás, azon belül az ipari és kommunális hulladék feldolgozása és újrahasznosítása, a városi vízgazdálkodás, ivóvízellátás és szennyvíztisztítás területén – olvasható a közleményben.
A felek támogatják a tapasztalatcserét a közösségi közlekedés és infrastruktúra fejlesztése terén. A megállapodás ezenfelül kiterjed a gazdasági, turisztikai, oktatási és kulturális együttműködésre, beleértve a két város levéltárainak együttműködését.
A közlemény szerint Tarlós István a hét elején érkezett ötnapos hivatalos látogatásra Oroszország második legnagyobb városába.
Budapest főpolgármestere részt vett a Budapest hídjai című kiállítás megnyitóján – a tárlat a két város levéltárai között tavaly kötött együttműködési megállapodás nyomán jött létre – és a IV. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum ünnepélyes záró rendezvényén, valamint megtekintette az első szentpétervári városi business-inkubátorházat.
(MTI)