A DKV Zrt. az idén először, éjszakai autóbuszjáratok beállításával szervezi meg a fesztiválozók hajnali hazajutását. A járatok 2015. július 24, 25 és 26-án, pénteken, szombaton és vasárnap közlekednek majd.

A Campus Fesztivál várhatóan idén is nézőcsúcsot fog dönteni, amire a DKV ebben az évben is felkészül. Tavaly a fesztivál ideje alatt éjszaka villamosokat indított a társaság, a növekvő igényeknek megfelelően viszont ebben az évben autóbuszok viszik haza a fesztiválozókat.

A járatok útvonalát és menetidejét úgy tervezte meg a közlekedési társaság, hogy a város nagy lélekszámú, keleti és nyugati részeit egyaránt elérjék a buszok, hiszen az a cél, hogy a lehető legtöbb utas vegye igénybe a C1 és C2-es éjszakai járatokat a Campus Fesztivál ideje alatt.

A közlekedési társaság szakemberei nappal, valós forgalmi viszonyok között mérték a tervezett járatok menetidejét, ami mintegy 35 – 40 perc volt, így az éjszakai járatok menetideje ettől biztosan rövidebb lesz.

A DKV tervei a Campus Fesztivál első napján, július 24-én, pénteken szóló buszokat állítanak forgalomba, igény szerint azonban csuklós buszok is készenlétben lesznek, ha azok beállítását az utasforgalom indokolja.

A C1-es és C2-es éjszakai járatok a Klinikák előtt kialakított ideiglenes megálló helyről indulnak, majd a Nagyállomást elérve a legrövidebb útvonalon mennek vissza a Klinikákhoz.

A járatok éjféltől hajnal 3.15-ig közlekednek. Az utazáshoz érvényes bérlet, vagy menetjegy szükséges. A három nap alatt, a fesztivál bejáratánál vásárolhatják meg menetjegyeiket a résztvevők.

A C1-es éjszakai járat útvonala:

Klinikák ideiglenes forduló – Nagyerdei körút – Hadházi út – Nyíl utca – Árpád tér – Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veress Péter utca – Vámospércsi út – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca – Monostorpályi út – Mikepércsi út – Nagyállomás

A C1-es járat megállóhelyei:

Klinikák (ideiglenes megállóhely) – Kardos utca – Hadházi út – Nyíl utca – Árpád tér – Laktanya utca – Thököly utca – Budai Nagy Antal utca – Szalók utca – Acsádi út – Skalnitzky Antal utca – Veres Péter utca – Hold utca – Regionális Képző Központ – Sólyom utca – Hétvezér utca – Bihari utca – Borzán Gáspár utca – Konzervgyár – Kabar utca – Wekerle utca – Debreceni Erőmű – Nagyállomás

A C1-es éjszakai járat az alábbi időpontban indul a Klinikák előtti ideiglenes megállóhelyről:

0:00 – 0:30 – 1:00 – 1:30 – 2:00 – 2:30 – 3:15

A C2-es járat megállóhelyei:

Klinikák (ideiglenes megállóhely) – Dóczy József utca – Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium – DAB székház – Dienes László Gimnázium – Dózsa György utca – Csemete utca – Mester utca – Pesti utca – Kishegyesi út – Dorottya utca – Derék utca, Jégcsarnok – Holló László sétány – Sárvári Pál utca – Vincellér utca – Tócóskert tér – Kanális utca – Bádogos utca – Gázvezeték utca – Debreceni Erőmű – Nagyállomás

A C2-es éjszakai járat az alábbi időpontban indul a Klinikák előtti ideiglenes megállóhelyről:

0:05- 0:35 – 1:05 – 1:35 – 2:05 – 2:35 – 3:10

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. bízik abban, hogy az éjszakai járatok nagymértékben megkönnyítik a fesztiválozók hazajutását, ezért nagyon sokan fogják igénybe venni a szolgáltatást.

További fesztiválos részletek: www.campusfesztival.hu, facebook.com/campusfesztival