A parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjaiból alakult ténymegállapító munkacsoport vizsgálhatja januártól a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág kapcsolatát – közölte az átvilágítást kezdeményező Mile Lajos (LMP).

Az ügy előzménye: az elmúlt bizottsági üléseken világossá vált, hogy Laborc Sándor, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója a kormányváltás előtt nem hivatalos kapcsolatot tartott az olajmaffiózóként elhíresült Portik Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjével.

Mile szerint a zárt ülésen elhangzottak alapján valószínű, hogy a kormányváltás előtt rendszeres kapcsolat volt a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág közt. Ilyen súlyos ügyre nem volt példa a jogállamban működő titkosszolgálatok történetében – tette hozzá Mile Lajos.

A főigazgató és Portik nem hivatalosan legalább kétszer beszéltek meg találkozót, ez Szilvásy György titokminiszter megbízására történt. A találkozókat az MSZP-vel közeli kapcsolatot ápoló Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. volt vezetője szervezte. Portik korrupt rendőrökről és egyes fideszes politikusok viselt dolgairól tájékoztathatta Laborc Sándort.

Az ötfős munkacsoport hónapokig vizsgálódhat, jelentésük egyes részei nyilvánosak is lehetnek. Akár.

Következhet a szokásos „elfektetés”…

Forrás: Privát Kopó magazin

1355656500