Tiltakozik a Jobbik, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak közé kerüljön – mondta Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a vallási közösséget a “Fidesz szektájának” nevezve szombaton. A Jobbik képviselője közölte: Szászfalvi László egyházügyi államtitkár a köztelevízióban elismerte, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházak szintjére emelkedne, és ez ellen a Jobbik tiltakozik.

Mirkóczki Ádám megemlítette, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Hódmezővásárhely polgármestereként 99 évre ingyen biztosított egy ingatlant a gyülekezetnek, Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig fővédnöke lesz a jövő héten egy Hit Gyülekezete által szervezett rendezvénynek.

“Álljon elő a kormány és Szászfalvi László államtitkár, hogy a Hit Gyülekezete nem emelkedik a történelmi egyházak rangjára, a KDNP ifjúsági tagozta és az IKSZ pedig nyilatkozzon, hogy az izraelita tagozata mellett létezik-e a szervezetükben Hit Gyülekezete-tagozat is” – tette fel a kérdést.

A honatya leszögezte: “a Jobbik cionista biznisz-szektának” tartja a Hit Gyülekezetét, ezért “nincs keresnivalója a történelmi egyházak között”.

barikad.hu