Mint tudjuk, Orbán Viktor bemutatta az új kormány leendő minisztereit. Most egy minisztert vizsgáljunk meg közelebbről, pontosabban egy kijelentését. Pintér Sándor, aki a Fidesz-kormány belügyminisztere lesz, azt találta mondani újságírói kérdésre Gergényi Péter (volt budapesti rendőrkapitány) oszlatásokkor mutatott teljesítményéről, miszerint nem gondolja, hogy Gergényi törvénytelenül járt volna el, az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Pintérnek korábban Gergényivel közös gazdasági érdekeltsége volt, de ez biztos csak véletlen. Rossz az, aki rosszra gondol!Gergényi mindenesetre 25 éve barátjának vallja Pintért. Ezt nyilatkozta róla és közös cégükről 2007-ben: “Ez a közös vállalkozás egész pontosan egy utazási iroda, amelyben nekem 30 százalékos tulajdonrészem van. Ebben az utazási irodában tulajdonrésze van a P&V Kft-nek is, amelynek résztulajdonosa Pintér Sándor úr, aki 25 éve a barátom, és én nem aktuálpolitika alapján válogatom a barátaimat. Minden barátomra, így őrá is, büszke vagyok.”

(Hiába, szép dolog a barátság…)

Puff neki! Mintha mást kommunikált volna eddig a Fidesz! Akkor még az is kiderülhet, hogy nem érdemtelenül kapta meg Gergényi a Pro Urbe díjat? Hát hiába „harcolt” annyi fideszes politikus a 2006 őszi rendőrségi túlkapások miatt? Talán még az is kiderül, vipera sem volt, a gumilövedék pedig csak a fantázia műve! A sok narancsos hívő, aki ott volt az Astoriánál anno, most megvakarja a fejét, és elgondolkodik: biztos, hogy Pintér Sándor a legjobb választás?

„Pintér Sándor lesz a belügyminiszter – közölte Orbán Viktor, hozzátéve, hogy nincs vesztegetnivaló idő, a terület tapasztalt vezetőt igényel. A felkért tárcavezetőtől a közrend és a közbiztonság helyreállítását várja a leendő kormányfő.”

Akkor most lehet tapsolni? Éljen a Pintér Sándor és Gergényi Péter közötti megbonthatatlan barátság! Éljen a demokrácia!
Alig várom már a szép új világot!

Forrás: TárogatóHangján.hu – Ricsi