Toma Attila elmondta, hogy a férfit a közlekedés biztonsága elleni bűntettel és más bűncselekményekkel gyanúsítják.
A bíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb cselekményeket követne el, ezért szükségesnek látta a kényszerintézkedés elrendelését – tette hozzá a szóvivő-helyettes.
A rendőrség korábbi közlése szerint a 39 éves kisvárdai férfi a 4-es főút Nyíregyháza-Kisvárda közötti szakaszán éjszakánként saját autójából hajított követ a szemközti sávban közlekedő járművekre. November közepe óta több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen autósok, akik gyakran nem is tudták, mi történt. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy senki sem sérült meg.
A férfit végül kamerákkal felszerelt autó segítségével sikerült elfogniuk a rendőröknek, éppen akkor, amikor szombatra virradó éjjel az egyik jelzés nélküli szolgálati gépkocsit megelőző autó visszapillantó tükrét törte be a dobáló.
A gyanúsított megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták és megbilincselték. Autójának ajtajában a rendőrök mintegy tíz követ találtak.
(MTI)