bsp;Budapest, 2014. január 24., péntek (MTI) – Egy tavaly áprilisban eltűnt nő maradványait találták meg csütörtökön Tárnokon, feltételezett gyilkosa hamarosan előzetes letartóztatásba kerülhet – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel az MTI-t.

Gyugyi Csilla közlése szerint a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság “bravúros” nyomozását követően egy tárnoki családi ház pincéjében elhantolva és lebetonozva találták meg a nyomozók azt a nőt, akinek eltűnését 2013 áprilisában jelentette be a családja.

Az eddigi adatok szerint tavaly április 15-én délelőtt a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, s az aljzatot újra lebetonozta – magyarázta a szóvivő.

Mivel fennáll az emberöléssel gyanúsított férfi szökésének a veszélye, továbbá a bűntett kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál – mondta az ügyészségi szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a rendőrség közleményt ad ki az ügyről.

(MTI)