bsp;Budapest, 2014. január 24., péntek (MTI) – A rendőrség egy 45 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy tavaly áprilisban a településen megölt egy 36 éves nőt. C. Zoltán a holttestet saját háza pincéjében elásta és lebetonozta – közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon. Az eltűnés körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálták, ám miután a nő maradványait csütörtökön megtalálták a gyanúsított ingatlanában, most már emberölés miatt folyik eljárás a férfi ellen.

A szóvivő hozzátette: a bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én autójával ismeretlen helyre távozott. A járművet állampolgári bejelentés alapján a rendőrök idén január 22-én, egy tatabányai garázsban megtalálták.

Az adatgyűjtés során egyebek mellett kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki tavaly április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták az eltűnéssel kapcsolatban. Vallomása közben a férfi többször ellentmondásokba keveredett, végül bevallotta: miután ismerőse 2013. április 14-én átment hozzá, veszekedni kezdtek, majd a vita hevében megölte.

Áldozata holttestét háza alagsorában rejtette el, a nő földi maradványait a nyomozók a férfi által megmutatott helyen csütörtökön meg is találták.

C. Zoltánt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel tájékoztatta az MTI-t a bűncselekményről. Közlése szerint a PMRFK “bravúros” nyomozását követően egy tárnoki családi ház pincéjében elhantolva és lebetonozva találták meg a nyomozók a tavaly tavasszal eltűnt nőt. Az eddigi adatok alapján a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, s az aljzatot újra lebetonozta – magyarázta az ügyészségi szóvivő.

Mivel fennáll a férfi szökésének veszélye, továbbá a bűntett kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt a megyei főügyészség indítványozta C. Zoltán előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál.

(MTI)