A honi médiából rendre kimarad, mit is végeznek a Jobbik EP-képviselői, ezért sokan már azt mondogatják: “na ugye, csak eddig tartott a fene nagy harcos hevület, most, hogy már kint vannak, nem csinálnak semmit”. Természetesen ez újabb hazugság. Portálunk (a Szebb Jövő nyomtatott változatával együtt) ezentúl rendszeresen beszámol a Jobbik európai képviselőinek tevékenységéről.

Az Európai Parlament első munkanapján az iráni emberi jogi helyzettel foglalkozott, amire Morvai Krisztina a következő felszólalással reagált: „Arra kérem az Európai Parlamentet, hogy annak érdekében, hogy megőrizhesse hitelességét, amikor a nem EU-tagállamokban az emberi jogok helyzetét megvizsgálja, őrködjön az EU-n belüli demokrácia és emberi jogok érvényesülése felett is, különösen Magyarországon!”

2006. október 23-ról kifejtette: „Az ünnepen középosztálybeli polgárok, gyermekek gyűltek össze, akiket a magyar rendőrség brutálisan megtámadott, gumilövedékekkel, könnygázzal, lovasrendőr-rohammal oszlatták fel a tömeget, több száz ember sérült meg, valamint több száz embert jogtalanul letartóztattak és megkínoztak a börtönökben. Azóta az elmúlt 3 évben minden egyes alkalommal, amikor a kormány ellen tüntettek, ilyen brutális rendőri agresszió történt – nem Iránban, nem Kínában, nem Hondurasban, hanem egy EU-tagállamban, Magyarországon. Egészen az elmúlt napokig, amikor a rendőrség 216 békés tüntetőt erőszakkal és törvénytelenül előállított. Kérem Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és politikai oldaltól függetlenül segítsenek a fenti jogsértések felderítésében! Szolgáltassunk igazságot az áldozatoknak, és az EU szüntesse meg az emberi jogok lábbal tiprását az Unión belül, hogy megőrizhesse hitelességét, amikor az iráni emberi jogi helyzetet vizsgálja!”

Balczó Zoltán felszólalása a Lisszaboni Szerződés tárgyában:
„A rövid, de éles vita leplezetlenül tette világossá, hogy az az út, amelyet a Lisszaboni Szerződés alapján megnyitnak, az a nemzetállamok felszámolását tűzte ki célul. Hiszen miért is háborodott volna fel Barroso elnök úr, hogy ebben a teremben egy nemzeti zászlót lát? (…) Mi világossá akarjuk tenni, hogy a jelszó helyett, ami itt áll, hogy egyesülve a sokféleségben, mi arra törekszünk, hogy együttműködve a sokféleségben! És ez azt jelenti, hogy kiállunk a nemzetek megmaradása mellett, és ilyen keretek között kívánunk a közös Európáért működni.”

Szegedi Csanád felszólalása:
“Az Európai Parlament szerdai ülésén egy litván képviselő arra szólította fel az EP-képviselőket, hogy ítéljük el hazájának országgyűlését, mert az a szexuális kisebbségeket korlátozza. A Jobbik viszont példaértékűnek tartja, hogy a napokban a litván parlament nagy többséggel felülbírálta a kiskorúak védelméről hozott törvény elnöki vétóját. Ezzel a balti állam országgyűlésének többsége határozottan ellenállt annak a nyilvánvaló nemzetközi nyomásnak, amely globalista célokból kifolyólag aberrált viselkedésformákat kíván ráerőltetni a többségi társadalomra.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom különösen fontosnak tartja a kiskorúak megfelelő védelmét, hiszen rájuk nézve a legveszélyesebbek a homoszexualitást és biszexualitást terjesztő filmek, reklámok, kiadványok. A Jobbik készen áll arra, hogy a magyar Országgyűlésbe kerülése esetén a litván törvényhez hasonló, szigorú intézkedéseket hajtson végre a devianciák előretörése ellen, a többség védelmében” – mondta Szegedi Csanád.


Morvai Krisztina 2009. szeptember 1-én az Európai Parlament Mezőgazdasági bizottságának ülésén szólalt fel a szociális keresztmegfelelőség, az élelmiszer önrendelkezés fontosságáról valamint a magyar gazdák támogatásainak igazságtalanságáról. A csatolt videók között megnézhetők a reagálások is.