3 ok, hogy miért ne egy ismerősöd legyen az esküvői fotós a nagy napotokon.

esküvői fotós

A legkörülményesebb kérdés egy esküvőt illetően, hogy ki töltse be a fotós szerepét. Főleg, ha a családba vagy a baráti körbe van olyan személy, aki fotózik. Ilyenkor az is elég, ha tudomásunk szerint az illető csupán hobby szinten csinálja, ugyanis emiatt sokunkban merül fel az az ötlet, hogy „megkérem az xy-t” vagy „van az a fotós ismerősöm, jó lesz ő az esküvői fotósunknak” Azt gondolhatnánk ez egy apró részlet, pedig nem.

Nagyon is sok múlik azon, hogy kivel dolgozunk együtt. Egyrészt azért, mert egy profi esküvői fotós már ismeri a templomok adottságait (pl.; milyen stílusú az a templom, ahol egybe fogtok kelni és ez az építészeti stílus, hogyan befolyásolhatja a fényviszonyokat), illetve sokkal felkészültebb is lehet a lagzin felmerülhető élethelyzetekre. Ezentúl pedig a képeitek sokkal jobb minőségűek, értékelhetőbbek lesznek. De azt is befolyásolhatja a fotós személye, hogy évek múltával jó érzéssel veszed-e a kezedbe a képeket vagy nem. Íme, 3 ok, hogy miért tőletek független fotóst keressetek a nagy alkalomra.

     1. Egy profi esküvői fotós sosem kedvez egyik fél számára sem jobban

Egy tőletek független ember kevésbé fog csak a mennyasszonyra, vagy csak a vőlegényre hallgatni. Mindkettőtök szempontjait figyelembe veszi, és mindkettőtök igényeihez igyekszik alkalmazkodni. Saját ötletekkel fog érkezni, amiket ajánlott meghallgatnotok ugyanis felvethet olyan alternatívákat is, amik lehet, fel se merülnek a ti agyatokban. Ezzel ellentétben egy jó ismerősnél vagy az ara/férj barátjánál ez már esélyesebben kevésbé lesz jelen, valaki részére jobban fog kedvezni és korántsem biztos, hogy olyan kreatív lesz, mint egy szakember.

     2. Megfigyelhető lesz, hogy az egyikőtök sokkal többet vagy jobb minőségben fog szerepelni a fotókon

Az előző pontból következik, hogy aki jobban ismeri a leendő házasok egyikét vagy az esküvő előtt kicsivel történik valami az esküvői fotók elkészítésére felkért személy és az egybe kelő pár egyik tagja között (vagy adott sose jöttek ki úgy igazán), az esetben előfordulhat, hogy szemmel láthatóan a számára kedvesebb ismerőst fogja jobban előtérbe helyezni, vagy úgy fogja állítani a képeket, hogy az általa kevésbé kedvelt személynek az előnytelenebb legyen. Ez egy kivétel nélkül kalkulálandó rizikó faktor, ha ismerősben gondolkozunk. Egy hivatásos esküvői fotós alkalmazása esetében garantált, hogy egyikőtök se lesz előnyösebb, mint a másik. Tehát ne bízzuk magunkat a „jó indulatra” és ne úgy álljunk hozzá, hogy „azt hiszem, jó lehet ez így is” válasszunk egy sokak által ajánlott profi esküvői fotóst.

    3.  Egy profi esküvői fotós mindig garanciát jelent a végeredmény minőségére

Amennyiben szakmabelit kértek fel, annyiban valószínűbb, hogy ő már az első ránézésből tudni fogja, hogy a menyasszonyi ruha ellenére mik lesznek az ara számára előnyös képbeállítások, azt, hogy melyik profilja lesz a fotogénebb a férjnek, valamint azt is, hogy a násznépet vagy a koszorúslányokat milyen kompozícióba rendezze az ifjú pár köré. A templomban zajló élmények megörökítéséhez sokkal gyorsabban felméri a helyzeteket, fényviszonyokat így hatékonyabban és gyorsabban tud dolgozni, mint egy laikus.
Illetve az sem utolsó szempont, hogy egy fotós berkekben ismertebb embernek/névnek a fotógépe is minőségibb lesz és több funkcióval is fog rendelkezni, mint egy hobbi fotós gépe.

A mi ajánlatunk akár külföldre is : https://purephoto.net