Az ellenzéki politikus szerint a kormány “kettős játékot” játszik, amikor Magyarországon teljes mértékben elutasítja a kvótát, külföldön viszont sokkal megengedőbb a kérdésben. Szerinte a kormány ez ügyben “arcul csapta” a mintegy kétmillió magyar polgár akaratnyilvánítását.
Z. Kárpát Dániel elmondta azt is, hogy a kormány “kettős játéka” miatt a legutóbbi EU-csúcson olyan záródokumentumot támogattak, amelynek számos pontja vállalhatatlan. A dokumentum többek között feltételezi a migránsok határországokba történő szétterítését és újabb befogadó állomások létesítését.
Az alelnök szólt arról is, a Fidesz a szombati közleményében hamisan állította, hogy a Jobbik nem támogatta a kerítés építését és a magyar katonák határra történő vezénylését.
“Az igazság ezzel szemben az, hogy a Jobbik biztosította a kétharmadot ezen nemzetstratégiai döntésekhez, a kerítés ötlete az ásotthalmi jobbikos polgármestertől származott, továbbá a honvédség vezénylésének szándéka is egy jobbikos sajtótájékoztatón hangzott el” – mondta Z. Kárpát Dániel.
(MTI)