“A többi csapat játékosai a Bajnokok Ligájában és Európa Ligában edződnek, mi viszont nem vagyunk jelen ezekben a sorozatokban. Ez hátrány jelent a játékosaim számára, ezért külön feladatot kell adnom neki, ez nagyon fontos a felkészülésben” – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség Youtube-oldalán a német szakember, aki Párizsban vett rész a kontinensviadalt előkészítő úgynevezett UEFA Workshopon.
Az eseményen többek között Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője – akit aktív pályafutása során hatszor választottak a világ legjobbjának – a játékvezetésről, Ioan Lupescu, az UEFA szakmai főmunkatársa pedig sportszakmai kérdésekről tartott előadást.
“A mai napon megtudtuk, milyen feladataik vannak az edzőknek, viselkedésünkre vonatkozó szabályokat a technikai zónában, illetve a játékvezetőkkel szemben. Talán új szabályok is lesznek, erre is felkészítettek minket bizonyos szituációk bemutatásával, ezek elemzésével” – nyilatkozta Bernd Storck, hozzátéve, most minden csapat számára a felkészülés a legfontosabb.
A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.
(MTI)