A hajdúsági együttes Rene Mihelic révén szerzett vezetést bő negyedóra elteltével, a második félidőben aztán Dusan Brkovic és Ibrahima Sidibe is betalált. A DVSC így megnyugtató előnnyel várhatja az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Debreceni VSC-Sutjeska Niksic (montenegrói) 3-0 (1-0)
—————————————————–
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5744 néző, v.: Raymond Crangle ()
gólszerzők: Mihelic (16.), Brkovic (71.), Sidibe (74.)
sárga lap: Brkovic (63.), illetve Ognjanovic (47.), Sofranac (92.)

Debreceni VSC:
————–
Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Mihelic, Varga J., Szakály P., Bódi (Zsidai, 85.) – Kulcsár T. (Horváth Zs., 66.), Balogh N. (Sidibe, a szünetben)

Sutjeska Niksic:
—————-
Radovic – Lukic, Sofranac, Ognjanovic, Stijepovic – Bozovic, Nikolic, Kovacevic, Vujovic, Mi. Vucic (Ma. Vucic, 59.) – Fukui

A Debrecen kezdeményezően lépett fel a találkozó elején, és erőfeszítése hamar eredményre vezetett, mert Mihelic bő negyedóra elteltével bevette a montenegrói kaput. A középpályás a vendégek kapusának rövid felszabadítását emelte kapásból, jó 30 méterről az üres kapuba. A folytatásban kiegyenlített játék volt a pályán, sőt Verpecz kétszer is nagy bravúrral védett, így a hajdúságiak megőrizték előnyüket a szünetig.
A folytatásban eleinte mezőnyjátékkal telt az idő, majd a Debrecen fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Kondás Elemér együttese aztán három perc alatt két gólt szerezve magabiztossá tette előnyét, és ezzel igen jó helyzetből várhatja a visszavágót.
(MTI)