Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: amikor a Jobbik bejutott a parlamentbe, a párt megfogadta, hogy mindent megszavaz, ami a nemzet érdekét szolgálja és minden ellen tiltakozik, ami nem a nemzet érdekét szolgálja. Kiemelte: az, hogy az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. fel akarja vásárolni Andy Vajna veszteséges kaszinóját, nem a nemzet érdekét szolgálja.

Orbán Viktor barátja, Andy Vajna üzemelteti a Tropicana Casinót, valamint a Las Vegas Casinót. Előbbi az előző évben 176 millió forintos veszteséget halmozott fel. Ezt a kaszinót, vagyis a Tropicana Casinót szeretné felvásárolni az állam – bizonyos információk szerint – 750 millió forintért.

Dúró Dóra költői kérdésként tette fel: „Mi lesz a következő, amit a Szerencsejáték Zrt. megvásárol, egy night club?”

A képviselő asszony emlékeztetett a Fidesz egykori ígéretére: a szocialistákkal együtt lejár az az időszak is, amikor a kormány kijátssza az állam pénzét a haveroknak. Ennek ellenére úgy tűnik , folytatódik ez a folyamat, hiszen a kormány nemcsak Andy Vajna kaszinóját szeretné felvásárolni, hanem egy egész sort szánt neki a költségvetésben. A filmproducer 2 milliárd forint juttatást kap azon a címen, hogy hollywoodi filmeket hozzon be Magyarországra.

Dúró Dóra végül elmondta: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a Szerencsejáték Zrt. felvásárolja a kaszinót. Az állam ne üzemeltessen kaszinót, pláne nem veszteségeset!- zárta sajtótájékoztatóját a jobbikos képviselő.

barikad.hu