Ez csak a Jobbik vagy a Gárda lehet – hangzott a mondat egy hajléktalan szájából, amikor megpillantotta a gárdistákat az asztalok körül, amint éppen zsírral kenték a kenyereket és forró teát öntöttek a poharakba.


 
Az Új Magyar Gárda Mozgalom a Jobbik Jogsegélyszolgálatával karöltve 50 kiló zsíros kenyeret, 10 kiló virslit, 100 liter forró teát, ruhákat, takarókat osztott szét a rászorulók között a Nyugati majd a Blaha Lujza téren.

Az adakozás nem újkeletű, hiszen ezzel a gesztussal a Gárda több éves hagyományát folytatják. A szervezők saját pénzből finanszírozták az eseményt. De több kisvállalkozó is felajánlotta segítségét, zsírt és kenyeret adományoztak.

Katry Gábor, a Maginyecz szakasz egyik vezetője elmondta a Jobbikkal való közös ételosztással – mindamellett, hogy szeretnének segíteni a rászorulókon – szeretnék megmutatni az összes gárdistának, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom él és továbbra is azt az utat követi, melyet a Jobbikkal közösen kijelölt magának. Hozzátette: a Jobbik Új Magyar Gárda Mozgalom melletti kiállását híven tükrözi, hogy segítségünkre sietett a jogsegéllyel, illetve azzal, hogy a sajtóhátterünket is megteremtette.

A szervezők elmondták: megbeszélték a Pest megyei kapitánnyal, hogy minden szombaton megismétlik a zsíros kenyér és forró tea osztását a Blaha Lujza téren, amíg a hideg idő tart.

barikad.hu