„Pontos jelölést kérek. Kettő darab kis vonal azt jelenti, hogy az illető nem a barátunk” – magyarázza a listakészítéshez az instrukciót egy fideszes aktivista egy kiszivárgott dokumentumfilmben.

Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) „egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecskét” osztott meg a tumblr oldalán. A dokumentumfilm a 2009-es pécsi időközi polgármester-választásról szól, ahol először pörgették fel a Kubatov-módszert. A választásokat a Fidesz jelöltje, Páva Zsolt nyerte meg.

 
Gery Greyhound azt írja, hogy „ez a videó annak idején egy szigorúan bizalmas anyagnak számított, fejvesztés terhe mellett gyakorlatilag esküt tettem rá, hogy tőlem nem fog kikerülni sehova se… De hát ez már régen volt, mára pedig megváltozott a helyzet, és kötelességemnek érzem, hogy ezt a videót közzétegyem. Hiszek abban, hogy minden disznóságnak nyilvánosságra kell kerülnie, és hiszek abban, hogy talán lesz pár ember, aki pont e videó hatására kedvet kap ahhoz, hogy világba kürtölje a saját disznóóljában megtapasztalt disznóságokat. Ha mindenki így tesz, talán egy jobb, őszintébb hely lehet ez a Magyarország.”

A videóban olyan instrukciók hangzanak el a kampány-káderek részéről a fideszes aktivisták számára, hogy: „Pontos jelölést kérek. Kettő darab kis vonal azt jelenti hogy az illető nem a barátunk.” Vagy: „A célirányos listába is csúsznak be hibák.” De az is kiderül a videóból, hogy a fideszesek a szavazópolgárokról külön kartotékrendszert is kialakítottak: „A kontaktolási listából is kettő lesz. Az egyik, amivel kint dolgoztatok a terepen, ezt a lövőpisztolyos rendszerrel fogjuk berögzíteni, és van egy másik lista, amit viszont letelefonáltak, és telefonon jött vissza az eredmény, azt pedig minden egyes állampolgárnak a kartonjára kell majd fölrögzíteni egy másik szűrési rendszerben.”

barikad.hu – szebbjovo.hu

1355691420