A Tiszabővel szomszédos Fegyverneken rendszeresek a betelepült cigányok által elkövetett támadások. A barikad.hu olvasója, aki a helyi Szebb Jövőért Polgárőrség tagja, a nemzeti hírportál segítségét kérte a bűncselekmény hírének nyilvánossághoz való eljuttatásában.

“Szombat délután egy névnapi buliba volt hivatalos az egész család. Nagyon jól éreztük magunkat mindaddig, amíg hazafele nem indultunk. Éjjel 11 körül sétálva indultunk el, négy felnőtt és két gyermek. A feleségemmel és a bátyám 9 éves kislányával mi előrébb jártunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy jó néhány ember csoportosul előttünk pár méterrel.

Amikor közvetlenül melléjük értünk, az egyik cigány származású férfi megszólalt: – Mi van, mit nézel, nem tetszik valami? Azt sem tudtam kihez beszél, hiszen rá sem néztem, csak igyekeztem hazafele a családommal. Ekkor megfordultam és a férfi már ütötte is a fejem, egy másik pedig mellkason rúgott. Ezt látva a bátyám – aki néhány házzal mögöttünk jött a feleségével és kisebb gyermekükkel – segítségünkre sietett, ám mire felmérhette volna a helyzet súlyosságát, már őt is ütlegelni kezdte egy harmadik cigány. Próbáltuk magunkat védeni, de a gyerekekre való tekintettel inkább a menekülési útvonalat kerestük. Ekkor alattomosan egy negyedik férfi is rám támadt, aki jól ágyékon rúgott.

Nagy nehezen el tudtam menekülni, de ekkor mind a négyen a bátyámra támadtak. Dulakodás közben letépték róla a pólóját, ütlegelték, majd az egyik neki szánt ütés a segítségére siető felesége arcát súrolta. Összeszedtem magam és visszasiettem segíteni, közben megérkezett a másik bátyám is. Ekkorra a feleségem már értesítette a rendőrséget és a síró, remegő gyerekeket biztonságba helyezte.

Ezután az indulatok látszólag csitultak, mivel a négy támadó beszaladt az egyikőjük házába, majd egy percen belül felfegyverkezve (karó, kapa, vascső, kard), újra megtámadtak bennünket, ordítva rohantak felénk \’Most végetek, most megdöglötök!\’ felkiáltással. Mi visszakoztunk, és ekkorra megérkezett a rendőrség is, a támadók pedig eltüntettek minden fegyvert. A rendőrök megérkezése után az ő jelenlétükben is életveszélyesen megfenyegettek bennünket, hogy kiirtják az egész családunkat.

Feljelentést nem merünk tenni, mert féltjük a családunk életét, így a csak a rendőrség tett feljelentést hivatalból, azonban ez a négy személy már nem volt ismeretlen” – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében a sértett.

barikad.hu – szebbjovo.hu

1343724240