Hürkecz Zoltán közleménye szerint a Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség egyik rendőre Csikéria térségében egy gyanúsan közlekedő terepjáróra figyelt fel, ezért értesítette az ügyeletet. Bácsalmáson a járőrök igazoltatni akarták az autót, amelynek vezetője nagy sebességgel továbbhajtott.
A járőrök a jármű után indultak, amelyet az 5501-es számú úton felborulva és kigyulladva találtak meg. A sérült szerb járművezetőt az autó közeléből elvitték a rendőrök, majd elfogták a jármű négy szír utasát, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.
A szír határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak a zöldhatáron léptek be Magyarországra, és az embercsempész fejenként csaknem 1500 euróért szállította volna őket Ausztriába.
A szerb férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
(MTI)