A Jobbik debreceni polgármesterjelöltje Kőszeghy Csanád Ábel településmérnök. A debreceni Jobbik alapítója, négy éve elnöke. A legutóbbi helyhatósági választások óta önkormányzati képviselőként és a Pénzügyi Bizottság elnökeként küzd a politikusbűnözők elszámoltatásáért. A korrupció visszaszorítása mellett elengedhetetlennek tartja a munkahelyteremtésre épülő vidékfejlesztés megvalósítását, a tömegközlekedés megreformálását, a szociális rendszer átalakítását, valamint a közbiztonság javítását.
 

– Elsősorban munkahelyteremtő és rendszeres bevételt termelő fejlesztésekre helyezné a hangsúlyt a látványberuházások helyett. Debrecen húsiparát és tejiparát önkormányzati támogatással indítaná újra, amellyel több ezer új, stabil munkahelyet teremtene. A kis- és középvállalkozásokat a helyi adók csökkentésével, a Cívisház üzleteinek kedvezményes bérbeadásával segítené.
 
– Elszámoltatná az elmúlt évek gigaberuházásainak felelőtlen vezetőit, rendet tenne a város cégeinél, a jelenlegi fenntarthatatlan gazdaságpolitikát új alapokra helyezné. Átlátható, a város lakóinak bevonásával egyeztetett beruházási és pályáztatási gyakorlatot vezetne be. Korrekt versenyben választaná ki a beruházások kivitelezőit, pártfüggetlenül, a helyi vállalkozókat előnyben részesítve.
 
– A tömegközlekedést a jegy- és bérletárak csökkentésével reformálná meg, de a DKV fenntarthatósága érdekében állami szerepvállalásért lobbizna. A vasút- és az autóbuszállomás egy helyre költöztetését támogatja ugyan, azonban úgy véli, hogy mindez a tervezett 22 milliárd forintnál akár egy nagyságrenddel alacsonyabb összegből is megvalósítható.
 
– A Kenézy Kórház és a klinikák közelében található önkormányzati kezelésű parkolókra kedvezményes díjat vezetne be. A belvárosban a parkolás súlyos gondokat okoz az autósoknak, ezért több ponton újabb parkolók kiépítését szorgalmazná.
 
– A hajléktalanok problémáinak megoldását az ellátórendszer teljes átalakításában és fejlesztésében látja. A város valamely külső területén létesítene olyan szállót, ahol speciálisan a hajléktalanok számára kialakított közmunkaprogramok és segítői hálózat kiépítésével vezetnék vissza a munka világába az arra rászorulókat.
 
– Az idősek számára apartman-jellegű nyugdíjas házak megépítését szorgalmazná, ahol állandó orvosi felügyelet mellett élhetnék mindennapjaikat az emberek. Az otthonukban élő, gondoskodásra szoruló idősekre is nagyobb figyelmet fordítana, amelyet a szociális gondozók aktívabb jelenlétével, valamint veszély és egészségügyi vészhelyzet esetére jelzőrendszeres készülék bevezetésével oldana meg.
 
– A város számos pontján – főként a kertségi városrészekben – nincsen szilárd útburkolat, ami esős időben és téli időszakban megnehezíti a lakosok közlekedését. Az úthálózat fejlesztését nem csupán kampányidőszakban, hanem a ciklus teljes ideje alatt folytatná a problémás útszakaszokon.
 
– A közbiztonság javítása a Jobbik programjának egyik alappillére, ezért a város problémás területeire állandó rendőri jelenlétet rendelne el, rendőrőrsök telepítését szorgalmazná, és a polgárőrséget is komolyabban bevonná a közbiztonság megteremtésébe.
 
– Jelenleg is küzd a debreceni menekülttábor zárttá nyilvánításáért, a sok esetben bűnöző bevándorlók szabad mozgásának korlátozásért. A későbbiekben szeretné elérni, hogy a tábort vigyék el a városból, az épületet pedig a szociálisan rászoruló magyar emberek számára hasznosítaná.