A Jobbik évadnyitó rendezvényén jelentették be januárban, hogy az országgyűlési képviselők fizetésük tíz százalékát fordítják év elejétől jótékony célokra. Az így összegyűlt összegből ajánlottak fel szerdán 500 ezer forintot Törökszentmiklósnak – közölte a pártelnök.
Elmondta: a kihelyezett ülésen – amelynek célja, hogy személyesen is megismerjék a város problémáit és terveit – szóba került az M4-es autópálya építésének leállása is. Vona Gábor szerint az autópálya megépítése nemcsak Törökszentmiklós, hanem a környező települések számára is fontos, hiszen ha befektetőket akarnak vonzani a településre vagy környékére, az első kérdés mindig az, milyen infrastruktúrával rendelkezik a város. Vona Gábor úgy fogalmazott, “az autópálya építésének leállása a kormány belső politikai harcainak következménye”.
A pártelnök a Quaestor-ügy kapcsán elmondta: a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja mindent meg fog tenni, hogy Törökszentmiklós visszakapja “azt az értéket”, amelyet mások korrupciója miatt elveszített. Markót Imre, Törökszentmiklós jobbikos polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a városnak 103,9 millió forintja van veszendőben a Quaestor-ügy miatt. A polgármester szólt arról, hogy a város az érintett települések összefogását kezdeményezi, az önkormányzatokat levélben is fel fogja keresni hamarosan, hiszen együtt hatékonyabban tudnák képviselni érdekeiket a megindult felszámolási eljárásban is.
Markót Imre a pártja által felajánlott félmillió forintról elmondta: fejlesztő játékokat, eszközöket vásárolnak a város hét önkormányzati és két felekezeti óvodájába, illetve bölcsődéjébe.
(MTI)