Május 13-án kezdődik Felvidéken a népszámlálási kérdőívek kitöltése. A legutóbbi felmérés alapján 2001 óta, tíz év alatt mintegy negyvenezer fővel csökkent a magukat magyarnak vallók száma. A korábbi adatokból kiindulva sajnos idén sem várható jobb eredmény.

Alig egy hónap telt el azóta, hogy a szélsőséges Szlovák Nemzeti Párt magyarellenes óriásplakátokkal kampányolt a Felvidéken, még a magyarlakta régiókban is, és népszavazás kiírását kezdeményezték a szlovák nyelv kizárólagos használatáról a hivatalokban. Az EU persze ilyen esetekben kussol.

Ján Slota hírhedt, magyarok iránti gyűlöletében most amiatt háborodott fel, hogy a szlovákiai népszámlálás előtt a hivatalos magyarországi propaganda arra biztatja a szlovák állampolgárokat, hogy minél nagyobb számban vallják magukat magyar nemzetiségűnek. Előjött a jól bevált trükkel, a nácizással: „Ilyesmire a történelemben még nem volt példa. Ez a göbbelsi náci Németország gyakorlata”- mondta el egy sajtóértekezleten.

Slota szerint az ilyen tevékenységek veszélyeztetik Szlovákia szuverenitását, ezért belügyminiszteri vizsgálatot rendelt el. Ő, aki magyar lakosságot a franciaországi marokkói és algériai bevándorlókhoz hasonlította, illetve kijelentette, hogy a „magyarok rákos tumor a szlovák nemzet testén, amit mihamarabb el kell távolítani.”

A lenácizott, határon túl élő magyar kisebbségek ügyeiért harcoló budapesti Rákóczi Szövetség levélben szólította fel a vegyes nemzetiségű szlovákiai települések önkormányzatait: tegyenek meg mindent azért, hogy minél magasabb legyen a magyarok száma a népszámláláskor.

„Ismert tény, hogy a nyelvhasználat a hivatalos érintkezésben attól függ, hogy az adott településen mekkora a magyar nemzetiségű polgárok számaránya. Emellett a magyar kultúra támogatására igénybe vehető szlovák állami források nagysága is ettől a számaránytól függ. Ezen felül természetesen lélektani szempontból is nagy hatása lenne annak, ha rácáfolhatnánk a gyakran halható, vagy olvasható pesszimista jóslatokra. Arra szeretnénk kérni Önt, hogy a népszámlálás során vállalja bátran magyar nemzetiségét, valamint biztassa erre a családjában és a környezetében élő magyarokat is.”- olvasható a Rákóczi Szövetség honlapján.

Ki kell tartanunk, és minden lehetséges eszközzel küzdeni azért, hogy legalább identitást ne veszítsenek nemzettestvéreink!

Nem adhatjuk fel, nem adhatjátok fel ősi földünket.

„Drága Felvidék, édes otthonom,
Sújtson megvetés, ha földem elhagyom.
Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok.”

 
Forrás: Radical Puzzle blog