A szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a szakember több fiatal játékost is meghívott a 14 fős együttesbe.
Helyet kapott a csapatban Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa, Nagy Ádám, az újbudaiak junior vb-bronzérmes, ifjúsági-világbajnok védője, Zalánki Gergő, az egriek szintén junior vb-bronzérmes, korábban vb-ezüstérmes játékosa is. Visszakerült a válogatottba Decker Ádám és Tóth Márton, ők a nyáron nem kaptak bizalmat a kazanyi világbajnokságon.
“Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Ennek egyik oka, hogy a csapat a grúzok elleni mérkőzés előtt a Szolnokkal készül majd együtt, ez pedig mindkét fél számára nagyon fontos és hasznos lesz, mindenféle szempontból – utalt a kapitány arra, hogy a BL-selejtező előtt álló szolnoki csapatból ezúttal nem hívott meg senkit. – A mostani egy tizennégyes keret, egy valaki marad majd ki a keddi meccsen. A következő Világliga-selejtezőkre a keret változni fog” – tette hozzá.
A csapat vasárnap találkozik és Szolnokon készül majd a mérkőzésre.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Nagy Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS-Waterpolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)
(MTI)