A hvg.hu napokban közzétett cikke kapcsán Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke arról beszélt: Vona Gábor, a Jobbik elnöke problémákat lát a magyar állatvédelemben és ennek nagy figyelmet szentel, a kampányában pedig kutyákkal és cicákkal fotózkodott, de mindez csak egy “cukiságkampány” része. Vona Gábornak csak politikai píár az állatvédelem ügye – jegyezte meg a Fidelitas elnöke.
Ha Vona Gábor valóban fontosnak tartja az állatvédelem ügyét, először a saját háza táján söprögessen, intézkedjen az állatmenhelyet üzemeltető sárospataki jobbikos önkormányzati képviselő visszahívásáról – hangoztatta a politikus a Jobbik Villányi úti irodájánál.
Böröcz László arra is felhívta a figyelmet, hogy egy állatmenhely nyilván kap támogatást, kérdés, hogy ez esetben mire fordították azt és hogy számolnak el vele. “Várjuk a Jobbik elnökének válaszát” – jelentette ki a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke.
A hvg.hu június 1-jén közzétett Egymást tépik a kutyák a legális, 1 százalékot gyűjtő állatmenhelyen című cikke szerint a sárospataki állatmenhelyen sovány, rühes, kutyák harcolnak az ételért, sokuk testét harapásnyomok borítják, az állatvédő civilek a helyszínen találtak agonizáló kutyát, de több napja halott állatot is.
A Jobbik honlapján olvasható tájékoztatás szerint Egyed Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője június 3-án a sárospataki menhelyről elmondtat: a 250 férőhelyes intézmény a menhelyek hiánya miatt több mint 400 kutyát lát el, nem kap állami támogatást, saját forrásból és adományokból fedezi működését. Az ellenzéki politikus szerint a túlzsúfoltsággal járó problémák elkerülhetőek lennének, ha a mindenkori kormány komolyan venné az állatvédelem kérdését.
(MTI)