Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: olyan kérelmet fogadtak el a nap folyamán, amely több héttel ezelőtt érkezett a testülethez. Ez a javaslat viszont nem jelent új szereplőt a piacon, hanem “a meglévő kötvényt forgalmazó cégek egyikének a működési területét módosítja” – tette hozzá.
Közölte: mivel a kormány “az egész letelepedési kötvény megszüntetésén dolgozik”, az ezzel kapcsolatos javaslat megszületéséig a gazdasági bizottság visszavonja ezt a határozatát. Mint írta, erre Czomba Sándorral (Fidesz), a bizottság alelnökével javaslatot tesznek, és bizottsági ülés összehívását kezdeményezik hétfőre.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a nap folyamán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján “minősített hazaárulásnak” nevezte, hogy a testület kormánypárti többsége egy Cipruson bejegyzett cég tevékenységét a Seychelles-szigetekre is kiterjesztette. Bírálta, hogy mindeközben a kormány a közvélemény előtt a konstrukció kivezetését lebegteti.
(MTI)