Kocsis Máté a Facebookon azt írta, hogy a drog életveszélyes, “féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is”. Szerinte érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. A politikus, a Fidesz kommunikációs igazgatója javasolta, hogy a kormánypárt parlamenti frakciója tárgyalja meg a kérdést, és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabálytervezetet.
Tuzson Bence sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, a frakció hétfőn tárgyalja a felvetést, és ki fogja alakítani róla az álláspontját.
A vasárnapi pihenőnap tervével kapcsolatos kérdésre a frakciószóvivő megerősítette: ha a parlament elfogadja a javaslatot, a kis üzletek csak akkor nyithatnak majd ki, ha ott a tulajdonos vagy az ő közeli családtagja dolgozik.
Azzal kapcsolatban, hogy az RTL Klub Híradója szerint sikkasztás miatt 2003-ban felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Fodor Ibolya pécsi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőt, Tuzson Bence azt mondta, belső vizsgálatot indítanak, mert alapelvük, hogy csak tiszta, feddhetetlen politikusok politizálhatnak a Fideszben.
(MTI)