A Jobbik választási ígéretéhez híven minden területen az elszámoltatásra törekszik. Miután hazánkban a rablóprivatizáció az élelmiszeripart érintette a legsúlyosabb módon ezen a területen is szerettünk volna tisztán látni és feltárni a visszásságokat. Varga Géza jobbikos képviselő nyújtotta be a magyarországi élelmiszeripar privatizációs folyamatának hatásait feltáró eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslatát. Az Országgyűlés menetrendjének megfelelően a javaslatnak először a bizottsági vitában kell, hogy támogatást nyerjen.

A Mezőgazdasági bizottságban a feltárás és elszámoltatás mellett Z. Kárpát Dániel és Magyar Zoltán Jobbikos képviselők hosszasan és megalapozottan érveltek. Minden jelenlévő és a jegyzőkönyveket utólag olvasó számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kétharmados többség semmilyen módon nem érdekelt a valódi rendrakásban. Ahogy eddig minden területen az élelmiszeripar szétrablásában is a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekeltek.

A Fidesz, MSZP, KDNP és minisztérium jelenlévő képviselői képtelen és elfogadhatatlan magyarázatokat találtak ki, amivel azt próbálták meg alátámasztani, hogy miért nem támogatják a jobbikos javaslatot. A kifogások között szerepelt, hogy “túl bonyolult” lenne a privatizáció felülvizsgálata. A jobbikosok ekkor azt kérdezték, hogy, ha a Magyar Országgyűlés szakbizottságának bonyolult a kérdés, akkor ki lehetne erre alkalmasabb?

A fideszes képviselők azt is elmondták, hogy az élelmiszeripar privatizációjánál minden rendben volt (!), a folyamat azért zajlott le így, mert nem volt a magyar vállalkozásoknak pénze. A jobbikos honatyák nem tudják elfogadni, hogy ebben a rendkívül fontos kérdésben ne történjen előrelépés, ezért a kétharmados többség támogatása nélkül is megpróbálják a lehető legtöbb korrupciógyanús, a nemzet számára káros privatizációs esetet feltárni!

jobbik.hu