Adjon az Isten, Kedves Földesi Lakostársaim!

E nyílt levélben szeretném ismertetni azt, hogy miért és milyen tervekkel, ötletekkel és célokkal kívánok elindulni az önkormányzati választáson, mint önkormányzati képviselő-jelölt.

Lengyel Sarolta, 35 éves földesi lakos vagyok, hivatásomat tekintve szociális gondozónő, jelenleg főállású álláskereső, két gyermek édesanyja. Tavaly államvizsgáztam Gyulán, mint általános szociális munkás. Párkapcsolatban élek, párom szintén nemzeti elkötelezettségű, ő a hajdúböszörményi Jobbik szervezet tagja.

A nemzeti érzelmű mozgalommal Békés megyében ismerkedtem meg, Békéscsabán, amit az ország „viharsarkának” neveznek. Később itthon megkerestem a helyi Jobbik szervezetet, csatlakozási szándékkal. Egy év múlva az akkori elnök egyéb megbízatása miatt lemondott és felkért, hogy én legyek az elnök, s a tagság is megtisztelt bizalmával.

Helyi szervezetünk időközben alapszervezetté vált. Adományt gyűjtöttünk egy erdélyi gyermekotthon javára, 1848-as és 1956-os megemlékezést tartottunk, kampányoltunk az EP- és az országgyűlési választás idején. Jelenleg Trianon-emlékpark kialakítására és emlékmű felállítására készülünk, melyet az önkormányzattal együttműködve valósítunk meg. Jobbikos tagtársaim, illetve háziorvosom – Dr. Regéczy Zoltán – biztatására úgy döntöttem,hogy indulok az önkormányzati választáson, mint képviselő-testületi tagjelölt . De ehhez egy komoly tervre, s ami még fontosabb, az Önök megtisztelő bizalmára van szükség!

Terveim, céljaim a következőek:

– Helyi ifjúsági szervezet létrehozása, olyan nemzeti érzelmű fiatalokkal, akik fontosnak érzik, hogy a magyar kultúra és hagyományok megőrzésével, ápolásával fenntartsuk magyarságunkat. Kultúra, sport- és hagyományőrző egyesületet kell létrehozni ezen fiatalok segítségével.

– Általános és középiskolai tanulókkal akár az oktatási terv részeként, akár szakköri kereteken belül megismertetni valódi történelmünket, kultúránkat, hagyományainkat, például kézműves mesterségek oktatása, székely-magyar rovásírás megtanítása, a sport területén belül pedig lovaglás-, íjászat-, solymászat- és baranta-oktatás. Oktatás és nevelés területén belül még fontos lenne, hogy a már meglévő megemlékezéseken kívül megemlékezzünk februárban a kommunizmus áldozatairól, júniusban pedig Trianonról. Minden nem csupán egy emlékműsor keretében, hanem például rendkívüli történelemóra meghívott előadóval, rajz-, zenei-, vers- és prózamondó verseny meghirdetésével a tanulók között, kiállítás és bemutató megtartásával.

– Fontos lenne, hogy az idősebb-fiatalabb generációk ismét egymásra találjanak, így az oktatókat, nevelőket lehetne az idős(ebb) korosztályból felkérni, illetve nemcsak a földesi, hanem a testvérvárosi kapcsolatot is ápolva, az erdélyi testvértelepülésről, Marossárpatakról is lehetne elhívni oktatókat, előadókat és gyerekeket. S ha már itt tartunk, e kapcsolatot csereüdültetéssel is lehetne mélyíteni,így egymás kultúráját megismertetni,baráti kapcsolatokat kiépíteni.

– Kirándulásokat is lehetne még szervezni Magyarország határain belül és később akár a történelmi Nagy-Magyarország területeire is. Történelmi- és kulturális emlékhelyeket felkeresni, kerékpáros-és gyalogos vándortáborokat szervezni, ennek régi hagyományait feleleveníteni.

– Ezen tervek megvalósításához aktív, tevékeny emberekre lesz szükség, akik türelmesek mind a gyermekekkel, mind az idősekkel szemben. Ezen embereknek munkahelyeket teremthetnénk, ami mind erkölcsileg, mind anyagilag megbecsülést jelentene számukra.

– Amíg ők a falu lakosságának hasznos és nemzetépítő elfoglaltságát szolgálnák, addig kellene egy olyan szervezet is, ami a közbiztonságot szolgálja, a rendőrséggel együttműködve óvja és védi a lakosság személyi biztonságát és tárgyi vagyonát, illetve rendezvényeken a biztosítást végzi. Hiába van már egy polgárőr egyesület a faluban, ha annak jelenlétét nem igazán érzi a lakosság. Így szükség van arra, hogy önszerveződő keretek között még egy ilyen egyesület alakuljon.

– Ezen tervek, célok megvalósításához testileg és lelkileg egészséges emberekre van szükség, az ők igényeiket szolgálná a régóta tervezett, de még meg nem valósított egészségház létrehozása, illetve az idősek rendelkezésére álló modernebb szociális ellátó rendszerre is szükség lenne a jelenlegi szociális ellátások mellett, valamint bentlakásos idősek otthonát is időszerű lenne felépíteni, mert tudtommal igény lenne rá és ez is munkahelyeket teremtene, akárcsak az egészségház létrehozása.

Akinek további ötletei, tervei, javaslatai vannak, illetve szívesen részt venne ezek megvalósításában, kérem, hogy keressen meg, s tiszteljen meg bizalmával, hogy közösen fejlesszük nagyközségünket, annak jövője érdekében!

Szebb jövőt!

Lengyel Sarolta, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Földesi Alapszervezet elnöke

Forrás: Lengyel Sarolta honlapja