Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta: a főváros vezetése a mostani ülésre ismételten benyújtott egy előterjesztést a Bálna értékestésére vonatkozóan. Hozzátette, hogy korábban, júniusban volt ilyen előterjesztés, amelyet akkor az előterjesztő visszavont, és akkor is szót emelt a Bálna eladása ellen.
Tokody Marcell kijelentette: a Jobbik nem támogatja, hogy a főváros a vagyonelemeinek felélésével találja meg a 3-as metró hiányzó finanszírozását, ezért a Bálna eladását most sem támogatják.
A Jobbik szerint a kormány feladata lenne az, hogy ígéretének megfelelően biztosítsa a 3-as metró felújításának valamennyi költségét.
A budapestiek valódi metrófelújítást szeretnének, ami nem csupán az élet- és balesetveszélyes helyzetek elhárítását, hanem egy érdemi felújítást eredményez, amelynek keretében például megvalósul a teljes körű akadálymentesítés – mondta Tokody Marcell, hozzátéve: pártja ezért felszólítja a kormányt, hogy teremtse meg a 3-as metró felújításához szükséges valamennyi forrást.
(MTI)