Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt.
“Nagyon-nagyon kellemes személyiség és jó profi játékos volt (…) Őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett” – tette hozzá.
Hodgson “a futball szomorú napjának” nevezte Fülöp Márton halálának napját, és kifejezte együttérzését a családnak.
Roy Keane, az ír válogatott másodedzője – aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt – pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.
“Nagyszerű profit ismerhettem meg személyében, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt (…) A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak” – tette hozzá.
A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderland színeiben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.
Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt.
“Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor (Fülöp) a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként (…) Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett” – mondta Given.
Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.
(MTI)