Bűncselekményt követtek el a rendőrök, amikor sablon szerint jelentették fel az embereket, és most dr. Szabó Judit bírónő futószalagon bírálja el az ügyeket.

A 2009. augusztus 22-én, Szentendrén tartott jobbikos családi nap és gárdaavatás kapcsán kb. 150 ember ellen indítottak eljárást, feloszlatott társadalmi szervezetben való tevékenység szabálysértési tényállás miatt. Hetek óta tartanak a tárgyalások és van, hogy napi 6-7 személy ügyét bírálja el futószalagon dr. Szabó Judit bírónő, aki szinte mindenkit elítél az eljárás alá vont személyek közül. A felmentés nagyon ritka és csak abban az esetben történik, ha a vádlott 100%-ban bebizonyítja – a rendőri hazudozások ellenére – hogy a Gárdához semmi köze, és csak, mint nézelődő vett részt a rendezvényen.

Az egyik ilyen esetben, rövidnadrágban és mintás ingben lévő személyről állították az eljárás során, hogy gárdista formaruhában volt, de egy filmfelvétellel tudta bizonyítani ennek ellenkezőjét. Továbbá, a rendőrök több tárgyaláson is azt vallották, hogy minden igazoltatott személy ellen egy sablon alapján kellett feljelentést tenniük, és így azonos elbírálás alá esett bárki, aki a rendezvényen jelen volt. Ez a módszer természetesen szintén bűncselekmény, és így valamennyi eljárás alá vont személy azonnali felmentését kellene eredményeznie. A szabálysértési hatóságnak és a bíróságnak is kötelessége lett volna a rendőrök ellen eljárást indítani hamis vád, hamis tanúzás és közokirat-hamisítás miatt, azonban az eljárást levezénylő személyek elmulasztottak ezen hivatali kötelezettségüknek eleget tenni, amivel maguk is bűncselekményt követtek el.

A bíróság a tárgyalásokat a nyilvánosság kizárásával szerette volna lebonyolítani, ezért nem akarták engedélyezni a sajtó munkatársainak hogy bemenjenek a tárgyalóterembe, és olyan hazug érvvel álltak elő, hogy előzetes akkreditáció szükséges az újságíróknak. Ezt a döntést azonban a bíróság vezetője felülbírálta, így mindenki láthatja, hogy milyen módszerekkel működik az „igazságszolgáltatás” napjainkban.

jobbikjog.hu