Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2011 elején a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult egy Calgon-reklám miatt. Újabb fejlemény a történetben, hogy megérkezett a GVH válasza, amely szerint a hatóság versenyfelügyeleti eljárást indít a Calgon ellen.

A Calgon egy korábbi TV reklámban azt állította, hogy a vízkőoldóként használt ecet tönkreteheti a mosógépet. Mivel a Tudatos Vásárlók Egyesülete évek óta környezetbarát alternatívaként népszerűsíti az ecetet, egy tavalyi cikkünkben megpróbáltunk utánajárni a kérdésnek. Az általunk megkeresett szakemberek – bár csak név nélkül – mind azt állították, hogy az ecet – ésszerűen használva – nem tehet kárt a mosógépben.

Ezért február elején nyílt levélben fordultunk a Calgon hazai forgalmazójához, amelyben arra szólítottuk fel, hogy igazolja a reklámban elhangzott állítások valóságtartalmát.

Megkaptuk a választ a Calgon forgalmazójától, de mivel megítélésünk szerint az indoklásuk nem kellőképpen megalapozott, pontosítást kértünk, és egyúttal megtévesztő reklám gyanújával eljárást kezdeményeztünk a Gazdasági Versenyhivatalnál. Az ügy most a GVH-nál van kivizsgálás alatt. A további fejleményekről reméljük mielőbb tájékoztathatjuk az Olvasóinkat.

TudatosVásárló.hu – szebbjovo.hu