Egyre több forrásból – írott és elektronikus média, sajtó és televízió – értesülünk arról, hogy átadás előtt áll a DVSC-KORVEX kézilabdacsapatának új, saját erőből finanszírozott edzőcsarnoka. Gellén András több helyen elmondta már, komoly céljai vannak, s ennek sarkalatos pontja a LOKI kézilabda műhelyének megteremtése. Mondhatni, innét indulunk el, s majd elérünk valahová.


 
A csarnok a debreceni kézilabda-akadémia számára készült. A magyar sport-utánpótlásban annyi, de annyi helyen beszéltek már az utánpótlás fejlesztéséről, támogatásáról. Tervek és koncepciók, stratégiák és programok, aztán minden maradt régiben.

Ez a csarnok azonban már megvan, kézzelfogható, kitapintható. Megnéztem, majdnem készen van. Nem csak beszélgethetünk róla, de be is mehetünk. Hát én bementem, s szétnéztem. S kérdések sora jutott eszembe.

Tényleg saját erőből, támogatás nélkül épült? Első hallásra is meglepő volt a hír, s másodikra sem kevésbé. Arra gondoltam, alaposan utána járok a történetnek, hogy ez a látványában is piros-fehérben pompázó létesítmény miként is valósult meg?

Kinek az ötlete volt, egyáltalán miért is volt szükséges? Ki fog itt edzeni? Milyen mérkőzéseket fogunk itt játszani? S tényleg a többségi tulajdonos finanszírozta teljes egészében? Sok kérdést tettem fel Gellén Andrásnak, s ő szokásához híven, őszintén, kertelés nélkül válaszolt.

Az interjú ide kattintva olvasható.