Különös rendezvénnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót hétfőn Herpergel Róbert. A Jobbik debreceni önkormányzati képviselője elöljáróban leszögezte, hogy minden játékos rendezvényt támogatandónak tart, mindössze a helyzet tisztázása érdekében szeretné, ha az érintettek tiszta vizet öntenének a pohárba.

Képünk illusztráció

A képviselő elmondta: a múlt héten látott napvilágot az a sajtóinformáció, miszerint Debrecen egyik, társasjátékokra is alkalmas szórakozóhelyén került megrendezésre a Generációk Társasjátéka című program. Az eseményt a Facebook tanúsága szerint a “Csak egy Nő” oldal és az Ifjúsági Ház szervezésében hirdették meg, egy fő jelezte vissza a részvételi szándékát, és 23 érdeklődött az esemény iránt. Herpergel Róbert az Ifjúsági Ház honlapján, a korábbi események között sem a február 13-i, sem a 24-i programot nem látta hirdetni, viszont az Egyszülős Központ honlapján szerepel mindkét esemény. Egyes helyeken az Ifjúsági Ház volt feltüntetve helyszínként, más helyeken a Sheldons nevű szórakozóhely. Később derült ki, hogy a szórakozóhelyen jelenlévőknek nem volt tudomása arról, hogy ők bármilyen rendezvényen vennének részt. Ennek ellenére a Kőr Dáma Egyesület megjelent egy molinóval, és fotókat készített a “sikeres rendezvényről”, ami elvileg moderációval zajlott. Kiderült, hogy ez utóbbi nem történt meg.

A képviselő úgy fogalmazott: erre az egészre még valószínűleg csak legyintett volna egyet, ha nem merül fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának a neve és az “állami támogatás” kifejezés.

Március elsején a Kőr Dáma a következő bejegyzést tette a facebookos esemény alatt és a saját honlapján:
“A Debreceni Kőr Dáma Egyesület említett programjai saját forrásból valósultak meg, az Egyszülős Központ szakmai partnereként. Velük semmilyen szerződéses kapcsolatban nem állunk, így cáfoljuk a hírben leírtakat, miszerint állami támogatásból valósult volna meg egyesületünk szervezésében az Egyszülős Központ által meghirdetett Kapcsolj ki című program két eseménye.”

Herpergel Róbert szerint bonyolítja a helyzetet, hogy Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke azt közölte az Index-szel, hogy a programsorozatot 10 millió forinttal támogatta az EMMI. A jobbikos politikus a helyzet tisztázása érdekében a következő kérdésekkel zárta sajtótájékoztatóját:

  • A rendezvényt a Kőr Dáma Egyesület szervezete-e teljesen önállóan, az Egyszülős Központ / Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány részvétele, közreműködése, jelenléte stb. nélkül?
  • Amennyiben igen, akkor az egyszulo.hu miért hivatkozik erre az eseményre az oldalán a támogatott programsorozatok között?
  • Ha pedig mégis részt vett a szervezésben az Egyszülős Központ/Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, akkor tőlük kik voltak jelen, és fordítottak-e pénzt a furcsán megszervezett rendezvényre?

szebbjovo.hu