Csak azt tudom megígérni, hogy megválasztásom esetén tisztességesen fogom képviselni a választókerületben élőket, felelőtlen ígéretekkel azonban nem bombázom a lakosságot, ahogyan a többi párt jelöltje teszi – közölte Grenczer Attila, a Jobbik képviselőjelöltje (Debrecen 1. vk.) a mai, Ágoston Tibor önkormányzati képviselővel közösen tartott lakossági fórumán a Csapókerti Művelődési Központban.

Ágoston Tibor (képünkön balra) a Jobbik elmúlt négy év közgyűlési munkájáról számolt be. Egyebek mellett fölidézte: mi voltunk azok, akik lelepleztük a városvezetés milliós jutalomosztási gyakorlatát küzdöttünk a megye egyetlen anyatejgyűjtő állomásának bezárása ellen, harcoltunk a kertségiek életkörülmények javításáért. Igyekeztünk megakadályozni a városi tulajdonú ingatlanok áron alul történő értékesítését, de a közbiztonság javításának ügyében is folyamatosan felszólaltunk.

Majd a menekülttáborral kapcsolatban jegyezte meg: sok esetben az ide menekültek bűnöző múlttal érkeznek, akik elsősorban tranzitországnak tekintik hazánkat és visszaélnek a jogaikkal. A Jobbik számos esetben tartott sajtótájékoztatót, illetve két alkalommal fáklyás felvonulással egybekötött demonstrációt is szervezett azért, hogy a tábort nyilvánítsák zárttá, majd a későbbiekben vigyék el a városból.

A nemzeti párt képviselője azokról a feljelentésekről is beszélt, amelyeket az elmúlt években hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tett a Jobbik debreceni frakciója. Többek között a nyugati kiskörút megépítése miatt kivágott több száz tonna fa eltűnéséről, illetve a városi parkosításokkal összefüggő visszásságokról is beszélt. Majd így jellemezte a frakció munkáját: konstruktív ellenzék voltunk és vagyunk, minden olyan előterjesztést megszavaztunk, ami a debrecenieknek jó, de minden korrupciógyanús üggyel kapcsolatban irgalmatlanok voltunk a városvezetéssel szemben. Összefoglalója után úgy fogalmazott: szégyenkezni nincs okunk, hárman küzdöttünk egy 35 fős testületben, mi voltunk a legaktívabb ellenzéki párt. Végül bemutatta a város 1. választókerületének képviselőjelöltjét, majd átadta a szót.

Grenczer Attila rövid bemutatkozójában ismertette: 52 éves, három gyermek apja. Műszaki diplomával kezdett dolgozni, majd pályát módosított, újabb felsőfokú végzettséget szerzett, s több mint két évtizedig magyar-történelem szakos tanárként dolgozott. Két munkahelyet váltott, jelenleg a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon munkatársa. 16 éve a Júlia-telepen él, szavai szerint annak idején az infrastrukturális fejlesztések reményében költözött a környékre. Választókerületével kapcsolatban azt nyilatkozta: sajnálattal tapasztaltam az elmúlt másfél évtized során, hogy a fejlesztések elmaradtak ezen a városrészen, jelentős területen hiányzik még a szilárd útburkolat, néhol még a szennyvíz elvezetése sem megoldott, de közösségi ház sincsen.

Terveivel kapcsolatban a következőket mondta: az infrastruktúra fejlesztésében látom az egyik fő tennivalót. A kertvárosi jelleget mindenképp megőrizném, s a fejlesztéseket ehhez az adottsághoz, illetve a környéken élők többségének igényeihez igazítanám, ám a terület arculatáért eddig is sokat áldozó lakókat nem terhelném elkerülhető kiadásokkal, például telekhatár módosításokkal. A Júlia-telepen sporttelep létrehozását is kezdeményezném, hiszen van alkalmas terület ennek kivitelezésére. Ágoston Tibor szavaira reagálva megjegyezte: a menekülttábor lakói ennek a környéknek a nyugalmát is jelentős mértékben zavarják, ezért a lehetőségekhez képest ennek a problémának a megoldásán is munkálkodnék.

Hangsúlyozta továbbá: csak azt tudom megígérni, hogy megválasztásom esetén tisztességesen fogom képviselni a választókerületben élőket, felelőtlen ígéretekkel azonban nem bombázom a lakosságot, ahogyan a többi párt jelöltje teszi. Megválasztásom esetén minden olyan lakossági igényt, ami a közösség javát szolgálja, a közgyűlés elé terjesztenék, és a ciklus elejétől a végéig folyamatosan tartanám a kapcsolatot a kerületemben élőkkel. Végül ezzel zárta: azt az egy ígéretet teszem, hogy amennyiben nem tudom megfelelően ellátni képviselői feladataimat, visszaadom a mandátumomat.

Deczki Anna – szebbjovo.hu