Szombatról vasárnapra virradó éjjel megrongálták a Jobbik Magyarországért Mozgalom XV. kerületi alapszervezete által az újpalotai Fő téren felállított adventi kettős keresztet. A vandálok nem elégedtek meg annak feldöntésével, de a földön fekvő 4 méteres keresztet alaposan meg is rongálták. Mindkét ágát letörték oly módon, hogy azok ketté is hasadtak. Véletlen „balesetről” szó sem lehet, hiszen a kereszt egy közel 300 kg-os alépítményen nyugodott.

A kerületi alapszervezet immár negyedik éve vesz részt a Jobbik keresztállítási missziójában. Jó érzésű újpalotaiak örömmel fogadták minden évben. Sokan megálltak egy-egy gyertyát, mécsest gyújtani a kereszt alatt. A mostanihoz hasonló támadásra eddig nem volt példa.

Kétség nem fér hozzá, hogy ez a gyalázatos támadás, vallási és egyben nemzeti jelképünk ellen a kerületi DK-s polgármester azon uszító tevékenységének egyenes következménye, mellyel nyomást kíván gyakorolni a nem balliberális oldalhoz tartozó képviselőkre. Különböző közösségi oldalakon számtalan írás látott napvilágot Hajdu László és köreinek tollából, mellyel a kerület erre fogékony lakosságát, a képviselő-testületben többséget alkotó jobboldali képviselők ellen hangolják. Teszik ezt annak tudatában, hogy az önkormányzati képviselő-testület bizottságainak megalakulását eddig már öt alkalommal elszabotálták.

A bűncselekmény rendőrségi bejelentése vasárnap délelőtt megtörtént. Bízunk benne, hogy a nyomozás rövid idő alatt sikerrel jár, annál is inkább, hogy a megrongált kereszt egy köztéri térfigyelő kamera közvetlen közelében áll.

Bár súlyosan megsérült, a keresztet újra felállítottuk, ami mostantól nemcsak a csendes adventi várakozás, hanem a féktelen gyűlölet elleni felkiáltójel is Újpalota Fő terén.

Monostori Zsolt, a Jobbik XV. kerületi önkormányzati képviselője