Nyolc jelölt közül választhatnak polgármestert a gyöngyöspataiak a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A településen a parlamenti pártok közül csak a Jobbik indít saját jelöltet, míg a függetlenek között ott van a Véderő elnevezésű szerveződés országos parancsnoka és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője – közölte Mátyás István.

Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert április 18-án – egészségi okokra hivatkozva – lemondott Tábi László, a 2750 lakosú község független polgármestere.

Mint a jegyző elmondta, a Jobbik jelöltjeként Juhász Oszkár száll versenybe a posztért, míg függetlenként indul – ábécésorrendben – Bernáth Magdolna, Eszes Tamás (a Véderő országos parancsnoka), ifj. Farkas János (a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője), Maka Barnabás, Matalik Ferencné (a község alpolgármestere), Nádudvari Károly és Simó István.

A választási névjegyzékben 2141-en szerepelnek; érvényességi küszöb nincs, az lesz a polgármester, aki a legtöbb voksot kapja a 6 órakor kezdődő, 19 órakor záruló választáson.

A helyi választási iroda a művelődési házban, az iskolában és a volt rendőrőrs épületében alakított ki szavazókört – mondta Mátyás István.

MTI – szebbjovo.hu