Szombaton Debrecenben járt Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki a Belvárosi Közösségi Házban megtartott lakossági fórumán mutatta be a párt által kezdeményezett Bérunió európai polgári kezdeményezést.

Gyöngyösi Márton elmondta, itt az idő, hogy az Európai Unióban az árak kiegyenlítődését a munkabérek kiegyenlítése kövesse, hiszen csak így állíthatjuk meg a magyar emberek tömeges elvándorlását és a magyar városok és falvak elnéptelenedését.

A nyolc közép-európai ország képviselői által életre hívott kezdeményezés célja, hogy az „Egyenlő munkáért egyenlő bért!” elve az Európai Unió alapokmányaiba is bekerülhessen. Ezért a Jobbik és partnerei az Európai Bizottsághoz fordulnak, majd a kezdeményezés elbírálását követően egy év alatt egymillió ember aláírását fogják összegyűjteni.

A politikus rámutatott, hogy a bérunió megvalósulása Debrecen ügye is, hiszen a cívisváros tömegesen nyugatra távozó dolgozóit európai színvonalú bérekkel itthon tarthattuk volna.

Keresztesy Gergő és Gyöngyösi Márton

A rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Keresztesy Gergő, aki a Jobbik jelöltje az időközi önkormányzati választáson, bejelentette, hogy amennyiben bizalmat fog kapni a választópolgároktól május 7-én, akkor a debreceni közgyűlésben is képviselni fogja a bérunió ügyét.

szebbjovo.hu